Η Παναγία που "δακρύζει" και ο τεχνοκράτης εμπειρογνώμονας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 (video)

Ο θρησκόληπτος εξευτελισμός της ανθρώπινης νοημοσύνης και αξιοπρέπειας δεν αρκείται στην πίστη, χρειάζεται και "θαύματα", ακόμα καλύτερα και "θαύματα" που τα μεταδίδει η τηλεόραση.

Η Παναγία που
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ας μην ασχοληθούμε με το γεγονός πως -όπως και άλλα συστημικά Μέσα (δείτε in.gr και MEGA)- στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, η είδηση ότι η εικόνα της Παναγίας στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα "δακρύζει", εδώ και δύο χρόνια, είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη.

Δεν είναι άλλωστε ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία απάτη σε βάρος πιστών (που κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι και φανατικοί τηλεθεατές), ειδικά σε περιόδους ανέχειας και δυστυχίας.

Αυτό που αποκτά πλέον ενδιαφέρον είναι η πρόσκληση διαφόρων ειδικών για να εξηγήσουν το "θαύμα".

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάγκας, συνομίλησε με τον γιατρό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου -και όπως ενημέρωσε ο ίδιος- τεχνοκράτη, ιστορικό, σύμβουλο διαχείρισης κρίσεων κ.λπ, κ. Κωνσταντίνο Βαρδάκα.

«Αυτό το πράγμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, δηλαδή 40 λεπτά από το ελληνικό κοινοβούλιο, στις παρυφές του Υμηττού εκεί στον Άγιο Δημήτριο στον Βύρωνα, είναι όλα τα λεφτά. Τώρα, αυτό το πράγμα αν με ρωτήσεις εμένα σαν επιστήμονα πως το εξηγώ, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Δηλαδή κάπου το μυαλό σου σταματάει. Αυτές τις ημέρες κ. Λιάγκα, η Παναγία κλαίει κρουνηδόν και επίσης η επίκληση του ονόματος της Παναγίας της Παρηγορήτριας σε κάποιους κάνει θαύματα, τα έχω ακουστά», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Δρ. Βαρδάκας.

Ποιος είναι όμως ο γιατρός του ΑΠΘ, «τεχνοκράτης, ιστορικός, σύμβουλος διαχείρισης κρίσεων κ.λπ.», Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας, που μίλησε ως εμπειρογνώμονας στην εκπομπή;

Από περιέργεια κάναμε μια μικρή έρευνα και ανακαλύψαμε "επιστημονικές" και "τεχνοκρατικές" δημοσιεύσεις - διαμάντια.

Παραθέτουμε τις σχετικές αποδείξεις χωρίς περαιτέρω σχόλια, που όπως θα διαπιστώσετε, είναι περιττά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ