Κοινωνική κατάρρευση - Απεργία πείνας για λογαριασμό ρεύματος αξίας 3.821 ευρώ (video)

Απεργία πείνας έξω από υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Ρόδο αποφάσισε να ξεκινήσει ιδιοκτήτρια μικρής ξενοδοχειακής μονάδας, όταν είδε πως ο λογαριασμός ρεύματος έφτασε τα 3.821 ευρώ, ενώ πέρυσι τέτοια περίοδο πλήρωνε 600 με 700 ευρώ.

Κοινωνική κατάρρευση - Απεργία πείνας για λογαριασμό ρεύματος αξίας 3.821 ευρώ (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Προσπαθούμε πολύ δύσκολα να τα βγάλουμε πέρα, και όταν λαμβάνουμε αυτούς τους λογαριασμούς εν μέσω κρίσης και εν μέσω χειμώνα, που δεν υπάρχουν έσοδα από πουθενά, και όταν μια επιχείρηση δεν έχει έσοδα και έχει μόνο έξοδα, δε νομίζω ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να πληρώσουμε τα ποσά αυτά», εξηγεί η κ. Λιάνα μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

Κάποια από τα δωμάτια, όπως αναφέρει τα νοικιάζει σε φοιτητές και δασκάλους. «Αυτοί είναι άνθρωποι που δουλεύουν για 700 και 800 ευρώ, Πώς εγώ να τους πω να με πληρώσουν 500 και 600 ευρώ για ένα δωμάτιο;»

«Περάσαμε όλη την καραντίνα, περνάμε τώρα και όλη αυτή την κρίση με τα ρεύματα. Ό,τι οικονομίες είχα τις επένδυσα σε αυτήν την επιχείρηση. Δεν έχω άλλες οικονομίες για να μπορώ να επιβιώσω έως ότου έρθει η σεζόν τον Μάρτιο, Απρίλιο, αν έρθει και αν έχουμε πληρότητα για να μπορούμε να επιβιώσουμε. Έχω ξεκινήσει απεργία πείνας διότι δεν έχω χρήματα κάθε μήνα να δίνω 2.500 ευρώ μόνο στο ρεύμα. Τι να κάνω, να κλέψω; Παλεύω μόνη μου με ένα παιδί 6 χρονών και προσπαθούν να με ισοπεδώσουν», τονίζει μέσα σε απόγνωση η ιδιοκτήτρια.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ