Ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου κατηγορείται για βιασμό τεσσάρων γυναικών - Ανήλικα τα δύο από τα θύματα

Μετά από τέσσερις καταγγελίες γυναικών, μεταξύ των οποίων, δύο αδελφές και πολύμηνη έρευνα, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του γνωστού έλληνα ηθοποιού και performer με καριέρα στις ΗΠΑ.

Ο ηθοποιός Λάμπρος Φιλίππου κατηγορείται για βιασμό τεσσάρων γυναικών - Ανήλικα τα δύο από τα θύματα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση κατέληξαν πως ο Λάμπρος Φιλίππου είχε κατά συρροή κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος γυναικών και ανληλικων κοριτσιών, από το 2008.

Σε βάρος του ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα θύματα που ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά με δύο από τις μηνύτριες να είναι ανήλικες κατά την περίοδο που φέρεται να τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες πράξεις.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε το καλοκαίρι από γνωστή ηθοποιό και την αδελφή της. Οι δυο γυναίκες καταγγέλουν ότι κατά το διάστημα 2008-2014 έπεσαν θύματα συστηματικής σεξουαλικής κακοποίησης από τον κατηγορούμενο. Η δεύτερη μηνύτρια, αδερφή της ηθοποιού, φέρεται να καταγγέλει πως ήταν τόσο οδυνηρά τα όσα βίωνε από την κακοποιητική συμπεριφορά του γνωστού ηθοποιού, που τον χειμώνα του 2012 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει προσπαθώντας να βουτήξει στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Το επόμενο διάστημα μετά την πρώτη μήνυση, κατατέθηκαν σε βάρος του κατηγορούμενου δυο ακόμη μηνύσεις από άλλες γυναίκες για την πράξη του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και του τετελεσμένου βιασμού.

Ο Λάμπρος Φιλίππου κλήθηκε από τους εισαγγελείς σε ανωμοτί κατάθεση και φέρεται να αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται.

Ισχυρίστηκε μάλιστα πως οι καταγγέλλουσες προχώρησαν σε μήνυση για λόγους εκδίκησης γιατί υπήρξαν ερωτευμένες μαζί του.

Οι εισαγγελείς προχώρησαν σε συμπληρωματικές καταθέσεις των θυμάτων που επέμειναν πως υπέστησαν άγρια σεξουαλική και κακοποιητική βία χωρίς συναίνεσης.

Μετά την δίωξη που καθιστά πλέον κατηγορούμενο τον καλλιτέχνη, η δικογραφία σε βάρος του ανατέθηκε σε ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί ο ηθοποιός.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ