Λάμπρος Φιλίππου - Σοκάρουν οι μαρτυρίες των θυμάτων: «Ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο»

Αντιμέτωπος με τις κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό κατά συρροή, τετελεσμένο και σε απόπειρα, βρίσκεται ο ηθοποιός και τραγουδιστής Λάμπρος Φιλίππου. Σοκάρουν οι μαρτυρίες των θυμάτων.

Λάμπρος Φιλίππου - Σοκάρουν οι μαρτυρίες των θυμάτων: «Ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι μαρτυρίες πέντε γυναικών που καταγγέλουν τον γνωστό ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό και κακοποιητική δράση, οδήγησαν στη δίωξη σε βάρος του γνωστού ηθοποιού, κατά του οποίου έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από συνολικά τέσσερα θύματα, εκ των οποίων τα δύο ήταν ανήλικα κατά την περίοδο της κακοποιητικής του δράσης.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2021 από επίσης γνωστή ηθοποιό με καριέρα στο εξωτερικό και την αδελφή της.
Οι δύο γυναίκες καταγγέλουν ότι υπήρξαν κατ’ εξακολούθηση θύματα βιασμού, από το 2008 ως το 2014, όντας και οι δύο ανήλικες.
Η μικρότερη αδερφή μάλιστα κατέθεσε πως το 2012 επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή της, μην αντέχοντας τη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση από τον Λάμπρο Φιλίππου.

Η δεύτερη μήνυση κατατέθηκε περίπου την ίδια περίοδο, από νεαρή γυναίκα που καταγγέλει και αυτή ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον Λάμπρο Φιλίππου, τον Απρίλιο του 2014.

Η τρίτη μήνυση, που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2021 είναι από 28χρονη που καταγγέλει ότι ο Λάμπρος Φιλίππου την βίασε κατά τη διάρκεια μιας πρόβας και ενώ ο γνωστός ηθοποιός είχε αναλάβει να τη βοηθήσει με τις εξετάσεις που θα έδινε στη δραματική σχολή.

Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και, ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο

Οι μαρτυρίες των γυναικών που καταγγέλουν τον Λάμπρο Φιλίππου, είναι συγκλονιστικές.

«Με ακινητοποίησε βίαια στον τοίχο με τα χέρια του και ενώ ούρλιαζα από τον πόνο και τον φόβο, εκείνος έκλεισε την πορτα του σπιτιού για να μην ακούγονται οι φωνές μου και με βίασε…», περιγράφει μία από τις δύο αδελφές που καταγγέλει πως ο ηθοποιός την παρέσυρε στο σπίτι του και τη βίασε το καλοκαίρι του 2008, όταν αυτή ήταν μόνο 15 ετών.

«Γδύθηκε, εγώ του έλεγα “όχι, όχι” και μπήκε με το πέος του στο αιδοίο μου. Τότε άρχισε να γίνεται πάρα πολύ βίαιος. Με χαστούκιζε με τρομερή δύναμη στο πρόσωπο, με χτυπούσε με χαστούκια και γροθιές και μου δάγκωνε το στόμα. Μου έπιανε τον λαιμό και τον έσφιγγε, κόβοντάς μου την αναπνοή», υποστηρίζει στην κατάθεσή της η καταγγέλλουσα στη δεύτερη μήνυση.

Η 28χρονη καταγγέλουσα στην τρίτη κατά σειρά μήνυση, περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε και αυτή στα χέρια του Λάμπρου Φιλίππου: «Ενώ καθόμουν στην καρέκλα του γραφείου και απήγγελλα, εκείνος ξαφνικά σηκώθηκε από τον καναπέ κάνοντάς μου νόημα να συνεχίσω και ήρθε από πίσω μου. Ξαφνικά, όμως, ο εγκαλούμενος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχό μου, και προχώρησε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό. Ενώ είχα ξεσπάσει σε λυγμούς, εκείνος μου είπε ότι πρέπει να πάω σε ψυχολόγο και να δουλέψω τη σχέση μου με τον πατέρα μου».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ