Οι γονείς του Βασίλη Μάγγου ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού τους

Να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο που ξυλοκοπήθηε βάναυσα από αστυνομικούς, ζητά η οικογένειά του, με επιστολή – "καταπέλτη", προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι γονείς του Βασίλη Μάγγου ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατο του παιδιού τους
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Γιατί χτύπησαν τον Βασίλειο Μάγγο;
Έπραξαν οι αστυνομικοί σύμφωνα με το καθήκον τους ως υπάλληλοι Προστασίας του Πολίτη ή ενάντια σε αυτό;
Ο χειρισμός τους απέναντί του ήταν ο νόμιμα ενδεδειγμένος ή έκαναν κατάχρηση εξουσίας; Πώς δικαιολογείται η τόση άμετρη βία;», είναι μερικά από τα ερωτήματα της οικογένειας που ζητούν απαντήσεις και δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η επιστολή της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου:

Στις 14 Ιουνίου 2020 το παιδί μας χτυπήθηκε μπροστά στα δικαστήρια του Βόλου από τρεις αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και έναν των ΜΑΤ. Στη συνέχεια χτυπήθηκε και μέσα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Πέρασαν 18 μήνες από την έναρξη της ΕΔΕ, όμως το πόρισμα καθυστερεί λόγω σοβαρών παραλείψεων της ΕΛ.ΑΣ., τις οποίες προφανώς επεσήμανε ο Συνήγορος του Πολίτη.

Μέχρι την έκδοσή του, που ευελπιστώ να γίνει σύντομα, απευθύνω προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σαφή ερωτήματα και υποθέτω ότι ως Έλληνες πολίτες δικαιούμαστε απαντήσεις και τα οποία θα ήταν τα ίδια, ακόμα κι αν ζούσε σήμερα το παιδί μας:

Γιατί χτύπησαν τον Βασίλειο Μάγγο;

Έπραξαν οι αστυνομικοί σύμφωνα με το καθήκον τους ως υπάλληλοι Προστασίας του Πολίτη ή ενάντια σε αυτό;

Ο χειρισμός τους απέναντί του ήταν ο νόμιμα ενδεδειγμένος ή έκαναν κατάχρηση εξουσίας; Πώς δικαιολογείται η τόση άμετρη βία;

Η παρατεταμένη διάρκεια της κράτησής του στην Ασφάλεια ήταν νόμιμη; Πόση ώρα απαιτείται πραγματικά για εξακρίβωση στοιχείων; Γιατί κρατήθηκε πολύ περισσότερο χρόνο; Ο ξυλοδαρμός του στα δικαστήρια και κατόπιν η κακοποίηση και ο βασανισμός του μέσα στην Ασφάλεια εξυπηρετούσε τους σκοπούς της σύλληψής του;

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ