Νέα φρίκη στο Αιγαίο - Ναυάγιο με τουλάχιστον 6 νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο (εικόνες - βίντεο)

Άλλη μία τραγωδία ανοιχτά της Λέσβου. Ναυάγιο με τουλάχιστον έξι νεκρούς πρόσφυγες, σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο του συνοικισμού Επάνω Σκάλα.

Νέα φρίκη στο Αιγαίο - Ναυάγιο με τουλάχιστον 6 νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο (εικόνες - βίντεο)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, εικόνες φρίκης ξημέρωσαν εμπρός στα μάτια κατοίκων του Συνοικισμού της Επάνω Σκάλας, από το μακρινό 2012, όταν ξεβράζονταν πτώματα προσφύγων στις ακτές της Λέσβου.

Έξι νεκροί, τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, όλοι αφρικανικής καταγωγής, βρέθηκαν στην ακτή της Επάνω Σκάλας στη Μυτιλήνη το πρωί της Τρίτης (01/03) και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή Καλαμάρη.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν τρεις άντρες και τρεις γυναίκες, όλοι τους αφρικανικής καταγωγής. 

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό με το πρώτο φως, το πρωί, από περαστικούς, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τα πτώματα που ξέβρασε η θάλασσα.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 7 νεκρούς, όμως επίσημα το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφερε έξι σορούς που δεν έφεραν σωσίβια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί άλλοι επιζώντες, ούτε η βάρκα στην οποία επέβαιναν.

Μετά τις 8.30 ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος επιχειρούσε για τυχόν ανεύρεση πνιγμένων ή επιζώντων, καθώς και κλιμάκιο και πλοία του Λιμενικού- Ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και περιπολικό της Αστυνομίας από ξηράς βρίσκονταν στην περιοχή.

πηγή: stonisi.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ