Μηταράκης στη Βουλή: «Οι Ουκρανοί είναι πραγματικοί πρόσφυγες», όχι σαν τους "άλλους" (video)

Την ημέρα που άλλοι τουλάχιστον 6 άνθρωποι πνίγηκαν στον "υγρό τάφο" του Αιγαίου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, έκανε λόγο σήμερα στη Βουλή για «πραγματικούς πρόσφυγες από την Ουκρανία».

Μηταράκης στη Βουλή: «Οι Ουκρανοί είναι πραγματικοί πρόσφυγες», όχι σαν τους
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Πράγματι προσερχόμενος την Κυριακή στο συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες είπα ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία, τους οποίους ορθά χαρακτήρισα "πραγματικούς πρόσφυγες". Η Ουκρανία συνορεύει με την Ε.Ε., η χώρα έχει δεχθεί παράνομη εισβολή και οι άνθρωποι αυτοί έρχονται απευθείας από τη χώρα που κινδυνεύουν στο έδαφος τη Ε.Ε.», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε «ντροπή το να ακούγονται σήμερα δηλώσεις ότι αυτοί που έρχονται από την Ουκρανία είναι αληθινοί πρόσφυγες, ενώ οι άλλοι που έχουν μελαμψό χρώμα δεν είναι αληθινοί πρόσφυγες».


Νέα φρίκη στο Αιγαίο - Ναυάγιο με τουλάχιστον 6 νεκρούς πρόσφυγες στη Λέσβο (εικόνες - βίντεο)


«Τη δήλωση περί πραγματικών προσφύγων δεν την έκανα σε αντιδιαστολή με άλλες ομάδες. Υπάρχει όμως αντιδιαστολή με δύο ομάδες μεταναστών. Πρώτον, οικονομικοί μετανάστες που έρχονται παράνομα στον χώρο Σέγκεν κατά παράβαση του άρθρου 4 του κώδικα Σέγκεν και δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Υπάρχουν επίσης αιτούντες άσυλο που έρχονται από μακρινές χώρες και ηπείρους διερχόμενοι μιας ή περισσοτέρων ασφαλών χωρών. Κατά παράβαση του άρθρου 31 της συνθήκης της Γενεύης και βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τέτοιες αιτήσεις είναι απαράδεκτές" είπε, προσθέτοντας ότι στην περίπτωση της Ουκρανίας, η χώρα συνορεύει με την ΕΕ και οι πρόσφυγες "έρχονται άμεσα", ενώ επικαλέστηκε το το διεθνές δίκαιο και όχι "τις ιδεοληψίες της Αριστεράς», συνέχισε αμετανόητος ο Νότης Μηταράκης.

Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες, Ουκρανός αξιωματούχος, σε συνέντευξή του στο BBC, είχε δηλώσει πως «είμαι συναισθηματικά πολύ φορτισμένος, γιατί βλέπω –στην Ουκρανία- ευρωπαίους ανθρώπους με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, να σκοτώνονται καθημερινά από τους πυραύλους, τα ελικόπτερα και τις ρουκέτες του Πούτιν»


Σάλος με ρατσιστικό παραλήρημα Ουκρανού αξιωματούχου στο BBC (video)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ