Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας δολοφόνησαν μέλος της Ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας (εικόνες)

Ο Denis Kireev μέλος της Ουκρανικής αντιπροσωπείας, που συμμετείχε στον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων στην πόλη Gomel της Λευκορωσίας, δολοφονήθηκε από τις Ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες ή SBU με μια σφαίρα στο κεφάλι στο δικαστήριο Pechersk στο κέντρο του Κιέβου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες Ουκρανικών μέσων, η SBU είχε υποκλέψει τηλεφωνικές του συνομιλίες που αποδείκνυαν την ενοχή του. Παρόλα αυτά επίσημα ήταν μόνο ύποπτος.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας δολοφόνησαν μέλος της Ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας (εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να τον συλλάβουν με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας (πράκτορας των Ρώσων), αυτός αντιστάθηκε και τον σκότωσαν (δύσκολο να συνέβη έτσι).

Η άλλη εκδοχή της ουκρανικής Obozrevatel κάνει λόγο για εκτέλεση υπό κράτηση. Αυτό είναι πιο λογικό, άλλωστε με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας σε καιρό πολέμου, η εκτέλεση από τις μυστικές υπηρεσίες ακούγεται αληθοφανής. Ο Kireev δεν συμμετείχε στον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Την είδηση έβγαλαν Ουκρανοί βουλευτές και έχει γίνει ο ίδιος ισχυρισμός από μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Από τον Ιούλιο του 2020 εικάζονταν πως Ουκρανός τραπεζίτης συνεργάζονταν με την Ρωσία, με την διαφορά πως αν ήταν ύποπτος, προκαλεί εντύπωση πως του δόθηκε η θέση στο διαπραγματευτικό τραπέζι.

Ποιός ήταν ο Kireev

Ο Kireev εργάζονταν στον τραπεζικό τομέα, έχοντας μια σπουδαία σταδιοδρομία σε μεγάλες τράπεζες, ολιγάρχες και ιδιωτικά funds. 

Μεταξύ 2006 και 2008, ο Kireev εργάστηκε στην SCM Finance, όπου κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή.
Στη συνέχεια εργάστηκε στην αυστριακή εταιρεία GROUP SLAV AG Klyuevs. Των αδερφών Klyuevs. Ο Andrei Klyuevs είναι ολιγάρχης με στενές σχέσεις με τον Βίκτωρ Γιανουκόβιτς. Κάτι που επίσης τονίζεται επιβαρυντικά από τα Ουκρανικά ΜΜΕ.

Ο Kireev ήταν πρώην Αντιπρόεδρος Α' του Διοικητικού Συμβουλίου της Oschadbank (2010-2014) και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ukreximbank (2006-2012). Διαχειριζόταν επίσης το Private Equity Fund και το Fixed Income Fund.

Για την ιστορία, το Γραφείο του Προέδρου Ζελένσκι δεν είχε αναφέρει τον Kireev στην λίστα των διαπραγματευτών, αλλά η παρουσία του επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες. Για λόγους εργασίας ο Kireev ταξίδευε πολλές φορές τον χρόνο στην Ρωσία, κάτι που επίσης τονίζεται επιβαρυντικά από τα Ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις από το Κίεβο, οπότε να θεωρήσετε τις πληροφορίες ως ενδεικτικές. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν αναφερθεί πολλαπλά σενάρια ως προς τον τρόπο που δολοφονήθηκε. 


Πηγές: obozrevatel.comhttps://en.rua.gr/ , 5.ua (Κανάλι 5), 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ