Ουκρανία - Αποκαλυπτική μαρτυρία του πρώην Πρόεδρου του Ελληνο - Ουκρανικού Συνδέσμου Φιλίας (video)

Αποκαλυπτική συνέντευξη του επί 12ετία κατοίκου της Ουκρανίας και πρώην προέδρου του Ελληνο - Ουκρανικού Συνδέσμου Φιλίας, Κυριάκου Ντασιοβασίλη.

Ουκρανία - Αποκαλυπτική μαρτυρία του πρώην Πρόεδρου του Ελληνο - Ουκρανικού Συνδέσμου Φιλίας (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική συνέντευξη, παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος του Ελληνο - Ουκρανικού Συνδέσμου Φιλίας, Κυριάκος Ντασιοβασίλης, στον Νίκο Μπογιόπουλο, στην εκπομπή του στο Real FM. 

O Κυριάκος Ντασιοβασίλης που έζησε επί 12 χρόνια στην Ουκρανία -συγκεκριμένα από το 2010 μέχρι και πριν από 20 μέρες όπου γύρισε στην Ελλάδα- ήταν πραγματικά αποκαλυπτικός για τα γεγονότα που οδήγησαν, μεταξύ άλλων, στην σημερινή πολεμική τραγωδία της χώρας. 

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Ντασιοβασίλης αναφέρθηκε:

  • Στο ωμό πραξικόπημα του 2014 που όπως είπε το οργάνωσε η Αμερικάνικη πρεσβεία σε συνεργασία με την Ουκρανική διασπορά του Καναδά και της Αμερικής οι οποίες το χρηματοδότησαν.
  • Στον πρώτο νόμο της πραξικοπιματικής κυβέρνησης που ήταν να βγάλει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας και επιτεθεί σε όλη την υπόλοιπη αντιπολίτευση.
  • Στα τραγικά γεγονότα της Οδησσού που οδήγησαν στον θάνατο 60 ανθρώπων στην πυρπόληση του Συνδικάτου.
  • Στη δράση των 5 νεοναζιστικών και φασιστικών ταγμάτων που δρουν στην Ουκρανία (Αζοφ, Δεξιός Τομέας, Ντανμπάρ, Δνίπερ, Αντρά) που σκότωναν, βίαζαν γυναίκες και κόρες των Ρωσόφωνων και έκλεβαν τα υπάρχοντα τους.
  • Στην καταπάτηση της Συνθήκης του Μινσκ.
  • Στις κάλπικες υποσχέσεις του Ζελένσκι για «ειρηνική επίλυση» της κρίσης στο Ντονμπάς, οι οποίος γρήγορα τις αναίρεσε και προχώρησε σε ανοιχτή συνεργασία με τάγματα εφόδου.
  • Στην βίαιη επέμβαση της Ρωσίας που έχει προκαλέσει τεράστιο πόνο στον Ουκρανικό λαό και έχει βυθίσει τη χώρα στο χάος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

πηγη: imerodromos.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ