Καταγγελία στο 2020mag.gr: Χωρίς ζεστό νερό και άθλιες συνθήκες διαβίωσης για φοιτητές στην Κρήτη

Ένα πραγματικά τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι φοιτητές των εστιών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στη Σητεία της Κρήτης.

Καταγγελία στο 2020mag.gr: Χωρίς ζεστό νερό και άθλιες συνθήκες διαβίωσης για φοιτητές στην Κρήτη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι σπουδαστές, μέσω επιστολής που απέστειλαν στο 2020mag.gr, καταγγέλλουν την έλλειψη ζεστού νερού στις εστίες τις τελευταίες δυο εβδομάδες, ενώ αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι τους απέστειλαν ένα mail το οποίο έλεγε ότι η συγκεκριμένη βλάβη θα κρατήσει για ακόμα έναν μήνα.

Πράγμα που σημαίνει ότι τον μισό Φλεβάρη αλλά και όλον τον Μάρτη, όπου οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να είναι και η ψηλότερες, τα παιδιά της σχολής θα αναγκαστούν να πλένονται με κρύο νερό.

To συγκεκριμένο πρόβλημα, είναι ακόμα πιο σοβαρό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στις εστίες οι φοιτητές δίνουν κάθε μήνα ένα (μικρό) ποσό για να στεγάζονται σε αυτές, αλλά και ότι το συγκεκριμένο κτήριο λειτουργεί και ως οικοτροφείο που φιλοξενεί ανήλικα παιδιά.

Η επιστολή - καταγγελία που απέστειλαν οι φοιτητές στο 2020mag.gr:

Χωρίς ζεστό νερό η εστία της Σητειας του Ελληνικού Μεσογειακού πανεπιστημίου.

Το πρόβλημα έχει αρχίσει εδώ και δυο εβδομάδες και θα συνεχιστεί για ένα μήνα ακόμα όπως ενημερωθήκαμε .

Αυτό κάνει τις συνθήκες διαβίωσης δύσκολες για εμάς σε καθημερινή βάση. Να σημειωθεί ότι υπάρχει ένα ποσό που δίνουμε κάθε μήνα (μικρό αλλά υπαρκτό).

Η διακοπή του ζεστού νερό οφείλεται σε βλάβη του κυκλοφορητή, όπως μας ανέφεραν και ότι τα ανταλλακτικά δεν είναι διαθέσιμα και για αυτό θα υπάρξει η καθυστέρηση ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ.

Διαβάστε παρακάτω το Mail που έστειλαν οι υπεύθυνοι:

Αγαπητοί μου φοιτητές, όπως διαπιστώσατε δυστυχώς παρουσιάστηκε βλάβη στην παροχή ζεστού νερού χρήσης. Η ζημιά είναι σοβαρή και δεν μπορεί να επισκευαστεί. Απαιτεί αντικατάσταση των κυκλοφορητών η όποια έχει υψηλό κόστος και η διαδικασία για την έγκριση και την αποκατάσταση της βλάβης είναι συγκεκριμένη και απαιτεί κάποιο χρόνο. Επίσης, δυστυχώς τα ανταλλακτικά δεν είναι άμεσα διαθέσιμα,  προέρχονται από το εξωτερικό και θα υπάρχει και εκεί κάποια καθυστέρηση. Ο εκτιμώμενος χρόνος παραλαβής των ανταλλακτικών υπολογίζεται σε ένα μηνά.

Το Θέμα έχει τεθεί στον φορέα οικονομικής διαχείρισης της Εστίας ως κατ επείγων για την όσο δυνατών γρηγορότερη ολοκλήρωση των διαδικασιών και της αποκατάσταση του προβλήματος.

Παράλληλα αναζητούμε μια ασφαλή προσωρινή λύση προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την σωστή παροχή ζεστού νερού.

Σας βεβαιώ ότι γίνονται ενέργειες προς διαφορές κατευθύνσεις για την συντομότερη αποκατάσταση της βλάβης .

 

Όλα αυτά την ίδια ώρα που το κτίριο των εστιών μοιάζει περισσότερο με γιαπί, παρά για κέντρο στέγασης φοιτητών...

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ