Το Facebook θα επιτρέψει αναρτήσεις που καλούν σε βία κατά Ρώσων και δολοφονία του Πούτιν

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, αναφέρει πως σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Meta Plaforms, Facebook και Instagram θα επιτρέψουν αναρτήσεις που καλούν σε βία κατά των Ρώσων και δολοφονία του Πούτιν, όπως και θετικά σχόλια για το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

Το Facebook θα επιτρέψει αναρτήσεις που καλούν σε βία κατά Ρώσων και δολοφονία του Πούτιν
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με εσωτερικά email βρίσκονται στην κατοχή του Reuters, η Meta Platforms, ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook και του Instagram, θα επιτρέψει στους χρήστες, σε ορισμένες χώρες, να κάνουν αναρτήσεις όπου θα καλούν σε βία κατά Ρώσων και Ρώσων στρατιωτών στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία, σε μια προσωρινή αλλαγή της πολιτικής της εταιρείας και των «όρων της κοινότητας».

Όπως αποκαλύπτουν τα εσωτερικά έγγραφα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Meta Platforms, θα πειτρέπουν επίσης προσωρινά, ορισμένες αναρτήσεις που θα κάνουν έκκληση για θάνατο στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή τον Λευκορώσο Πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Πολωνία.

Τα εσωτερικά email που αποκαλύπτει το Reuters, ανέφεραν ότι οι εκκλήσεις για βία, γενικώς κατά των Ρώσων, θα επιτρέπονται όταν η ανάρτηση κάνει ξεκάθαρη αναφορά στην εισβολή στην Ουκρανία.

Τα email έδειξαν επίσης ότι facebook και Instagram θα επιτρέπουν και αναρτήσεις υπέρ του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ, κάτι που συνήθως απαγορεύεται.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Τζο Όσμπορν, έχει ήδη δηλώσει η εταιρεία «προς το παρόν κάνει μια μικρή εξαίρεση για αναρτήσεις υπέρ του Τάγματος Αζόφ καθώς είναι τμήμα της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς».

Η εταιρεία δεν απάντησε στο Reuters όταν κλήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

Οι προσωρινές αλλαγές πολιτικής ισχύουν για τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ