Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στην Ε.Ε. για το "κυνήγι" Ρώσων καλλιτεχνών και έργων

Σφοδρή επίθεση στις χώρες της Ε.Ε. από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για τις διώξεις σε βάρος Ρώσων καλλιτεχνών, αλλά και για τις απαγορεύεις ρωσικών έργων.

Σφοδρή επίθεση Ερντογάν στην Ε.Ε. για το
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Είναι απαραίτητο ο δυτικός κόσμος να αντιμετωπίσει επιτέλους αυτή την αρρώστια του ρατσισμού που σαν καρκίνος τυλίγει τις κοινωνίες» τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας την περασμένη Τετάρτη (09/03) στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνητικού κόμματος, ΑΚΡ.

«Όπως δεν αποδεχόμαστε την έλλειψη στήριξης προς την Ουκρανία, έτσι δεν αποδεχόμαστε και τις πρακτικές που παραπέμπουν σε κυνήγι μαγισσών κατά του ρωσικού λαού, κατά της ρωσικής λογοτεχνίας, των φοιτητών και καλλιτεχνών» πρόσθεσε ο Ερντογάν (των λευκών κελιών και των διώξεων σε ανθρώπους του πνεύματος που αντιτίθενται στο καθεστώς του).

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα από τη Γερμανία και την Ιταλία:

«Δείτε χάλια. Βλέπετε στη Γερμανία, ο μαέστρος της φιλαρμονικής απολύεται ως φίλος του Πούτιν. Μα είναι δυνατόν τέτοια ανοησία; Από την άλλη πλευρά βλέπετε πως στην Ιταλία και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλεται απαγόρευση στα έργα του Ντοστογιέφσκι. Μα γίνεται τέτοια ανοησία; Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στην ιστορική καταστροφή και κάψιμο της βιβλιοθήκης της Βαγδάτης; Ίδια είναι αυτά».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ