Παγκόσμια ανάφλεξη: Πύραυλοι από Ιράν χτύπησαν δίπλα στο προξενείο των ΗΠΑ στο Βόρειο Ιράκ (video)

Περίπου 12 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ιρανικό έδαφος και έπεσαν κοντά στο αμερικανικό προξενείο στο Ερμπίλ στο βορειοδυτικό Ιράκ το βράδυ του Σαββάτου.

Παγκόσμια ανάφλεξη: Πύραυλοι από Ιράν χτύπησαν δίπλα στο προξενείο των ΗΠΑ στο Βόρειο Ιράκ (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αμερικανός αξιωματούχος, είπε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το γειτονικό Ιράν.

Αξιωματούχοι στο Ιράκ και στις ΗΠΑ έδωσαν όμως διαφορετικές αναφορές για ζημιές.

Δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι δεν υπήρξαν ζημιές και θύματα σε καμία αμερικανική κυβερνητική εγκατάσταση, αλλά Ιρακινές πηγές είπαν ότι αρκετοί πύραυλοι έπληξαν το αμερικανικό προξενείο.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ισχυρίζεται πως δείχνει ζημιές στο από το αμερικανικό προξενείο

Το κτίριο του προξενείου είναι καινούργιο και επί του παρόντος ακατοίκητο.

Ο αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος μίλησε ανώνυμα επειδή εξακολουθούσαν να έρχονται πληροφορίες, είπε ότι δεν είναι ακόμα σίγουρο πόσοι ακριβώς πύραυλοι εκτοξεύτηκαν και πού ακριβώς προσγειώθηκαν.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν και περιγράφουν ως «εξωφρενική επίθεση κατά της ιρακινής κυριαρχίας και επίδειξη βίας», ανέφερε ο αξιωματούχος σε δήλωση του.

Σύμφωνα με το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων (INA), βίντεο που φέρεται να κοινοποιήθηκαν από Ιρανούς πολίτες, δείχνουν πυραύλους να εκτοξεύονται από το Ιράν τη στιγμή της επίθεσης, με τουλάχιστον ένα από τα βίντεο να βρίσκεται σε τοποθεσία στο Khasabad, επαρχία του Ιράν .

Οι ιρακινοί αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα από την επίθεση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και προκάλεσε υλικές ζημιές στην περιοχή.

Ένας από τους Ιρακινούς αξιωματούχους είπε ότι οι βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Οι αμερικανικές αρχές δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν μέχρι στιγμής τον τύπο του πυραύλου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ