Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε ξανά απεργία πείνας και μιλάει στο 20/20: «Είναι βασανιστές και διεφθαρμένοι»

Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε -σήμερα- απεργία πείνας και δίψας. Για τρίτη φορά. Διεκδικεί –ξανά- το δικαίωμά του στη μόρφωση. Δικαίωμα που το κράτος εμποδίζει, συστηματικά. 

Ο Βασίλης Δημάκης ξεκίνησε ξανά απεργία πείνας και μιλάει στο 20/20: «Είναι βασανιστές και διεφθαρμένοι»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ιστορία του γνωστή. Γεννήθηκε το 1979. Το 1998 φυλακίζεται για έγκλημα τιμής, στις φυλακές Νέων Αυλώνα. Ακολουθεί η καταδίκη του για ληστείες που διαπράττει στο λιγοστό διάστημα που βρίσκεται ελεύθερος και καταδικάζεται σε 44 χρόνια φυλάκισης.

Στα 35 του χρόνια, συνειδητοποιεί ότι έχει περάσει μεγάλο μέρος από τη ζωή του χωρίς κάτι να ελπίζει. Κόντρα σε κάθε "κανόνα" της φυλακής, ο Δημάκης μεταμορφώνεται.

Συνεχίζει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διαβάζοντας σε ένα κελί με 8 συγκρατούμενούς.
Αποφοιτά σε πείσμα του εκδικητικού "σωφρονιστικού" συστήματος με 19,9. Άριστος.
Δίνει πανελλήνιες εξετάσεις και μπαίνει δεύτερος σε κατάταξη, ανάμεσα σε όλους τους μαθητές των εσπερινών λυκείων της χώρας, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ιστορία του Βασίλη γίνεται γνωστή παντού. Τα συγχαρητήρια της πολιτείας δίνουν και παίρνουν. Ορίστε το σωφρονιστικό σύστημα λειτουργεί. Όμως ο ίδιος μιλάει, διεκδικεί, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων. Ο κρατικός μηχανισμός λυσσάει. Και αποφασίζει να τον βάλει "στη θέση του".

Του αρνείται εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό "βραχιολάκι", για να παρακολουθεί τα μαθήματά του και αλλοιώνει τον ευεργετικό υπολογισμό έκτισης της ποινής του.

Το Συμβούλιο της Φυλακής απορρίπτει το αίτημα του για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας.
Ο Βασίλης δεν σταματά. Δημοσιοποίηση. Καταγγελία. Απεργία πείνας και δίψας. Ξανά και ξανά.

Σήμερα 14 Μαρτίου 2022, ο Βασίλης Δημάκης μπήκε σε λευκή απεργία. Αρνείται να λάβει πέραν της τροφής, νερό και ιατρική περίθαλψη.

Μίλησα μαζί του στο τηλέφωνο.

Διεκδικώ πράγματα για εμένα και τους συγκρατούμενούς μου, πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτό τους ενοχλεί

Τι συνέβη και προχωράτε τρίτη φορά σε απεργία πείνας και δίψας;
«Από τις 28/2 ξεκίνησαν τα μαθήματα στο πολιτικό της Νομικής. Και από 5 άτομα το Συμβούλιο της Φυλακής πέρασε μόνο 3. Εμάς μας άφησε στοχευμένα πίσω, χωρίς καμία εξήγηση».

Με τι αιτιολογία;
«Με καμία,ούτε μας καλούν, ούτε μας λένε κάτι, τίποτα».

Συνοψίζω, ενώ έχουν ξεκινήσει από 28/2 τα μαθήματα, έχετε αποκλειστεί κατά παράβαση κάθε νόμου, από την εκπαιδευτική διαδικασία;
«Ναι, δεν μας εισάγει καν το αίτημα που έχουμε κάνει, που είναι επαναλαμβανόμενο κάθε φορά».

Χρωστάτε δύο μαθήματα;
«Ναι, μου μένουν 2 μαθήματα, δεν τα χρωστάω. Ακολουθώ την κανονική διαδικασία. Είμαι πάντα στην ώρα μου τυπικός σε όλα τα μαθήματα. Απλά αυτά τα δύο τα είχα αφήσει επίτηδες για να μπορέσω να παραμείνω εδώ. Γιατί η Νικολάου με την διευθύντριά μας εδώ, είχαν σκοπό με το που τελειώσω την εκπαίδευση να με σηκώσουν από την φυλακή. Οπότε δεν τα έδωσα, δεν πήγα καν στις εξετάσεις.»

Έχετε κάνει μια αξιέπαινη προσπάθεια, παράδειγμα προς μίμηση. Εσείς βρίσκετε συνεχώς εμπόδια, μας εξηγείτε γιατί;
«Ίσως επειδή μιλάω παραπάνω. Επειδή διεκδικώ πράγματα για εμένα και τους συγκρατούμενούς μου, πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία. Και αυτό τους ενοχλεί».

Αναγέννηση Γολγοθάς

Έχετε σχεδόν μεγαλώσει στη φυλακή. Τι σας έκανε να αποφασίσει να διεκδικήσετε τη μόρφωση σας;
«Μετά την τελευταία μου σύλληψη, όταν βρέθηκα μπροστά στην ανακρίτρια της είπα: από σήμερα είμαι άλλος άνθρωπος, δεν θα με ξαναδείτε στην πόρτα σας από έκνομη ενέργεια, ποτέ. Έτσι και έγινε. Συνέχισα τις δύο τάξεις του λυκείου που τις είχα αφήσει τότε. Μπήκα στη διαδικασία, έδωσα τα μαθήματα. Πολλά προβλήματα από τότε στα Γρεβενά. Με έδιωξαν μια βδομάδα πριν τις εξετάσεις, έφτασα στην Πάτρα. Πάλι αγώνας, ανηλεής συνεχόμενος, κόντρα σε κάθε υπηρεσία. Ούτε να πάω στη βιβλιοθήκη, ούτε να έχω έναν χώρο για να διαβάζω. Πάντα εμπόδια. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω τραβήξει. Σε πείσμα όλων αυτών έδωσα τον αγώνα μου και τελείωσα με 19,9. Εξετάσεις έγραφα μπροστά σε 40-50 άτομα, ΕΚΑΜ, ΜΑΤ. Φανταστείτε σε τι ψυχοφθόρα διαδικασία ήμουν. Έγραψα σε όλα 20 εκτός από μαθηματικά. Που έγραψα 18,6. Το ίδιο και στις πανελλήνιες έδινα μόνος μου με 30,40 άτομα να με φρουρούν. ΟΠΚΕ γύρω γύρω, περικυκλωμένο όλο το σχολικό συγκρότημα Νίκος Τεμπονέρας. Η Πάτρα ολόκληρη κλειστή. Να δυσαρεστούνται οι πολίτες. Να δημιουργούν προβλήματα στον κόσμο, τέτοιες βρομιές».

Επιλέξατε στοχευμένα την Νομική;
«Προφανώς. Πέρασα στο Πολιτικό της Νομικής, αλλά πρώτη μου επιλογή ήταν η Νομική. Με αυτά τα προβλήματα δεν μπόρεσα να βγάλω τα μόρια που ήθελα. Και δεν κατάφερα να περάσω στη Νομική. Πέρασα δεύτερος από όλα τα νυχτερινά σχολεία της χώρας στο Πολιτικό.

Πείτε μου, πού διαβάζεται τώρα και πώς;
«Τώρα εδώ εντάξει, έχω το χώρο μου. Εκεί ήμουνα με άλλους 8-9 κρατούμενους στο θάλαμο. Έκανα ολόκληρη φασαρία, απείλησα ότι θα ξεκινήσω πάλι απεργίες και μου δώσανε την τελευταία χρονιά, λίγο πριν τελειώσει το λύκειο ένα κελί με έναν ακόμα κρατούμενο».

Ένα εκδικητικό σύστημα

Είναι η τρίτη φορά που κάνω απεργία πείνας. Με έχουν καταστρέψει η Νικολάου και οι υπόλοιποι

Σωφρονισμός στη φυλακή μάλλον δεν υπάρχει με βάση τη διήγηση σας...
«Ακούστε. Είναι δυνατόν παιδί που έχει περάσει μηχανολόγος Ηλεκτρονικών υπολογιστών, δηλαδή στη σχολή που είναι μετά την ιατρική με 19.000 μόρια, να μην το δίνουνε άδεια να πάει στις θεωρίες. Πάει μόνο στα εργαστήρια. Πώς είναι δυνατόν να περάσει στα εργαστήρια χωρίς να έχει διδαχτεί την θεωρία»;

Πως το κάνουν; Τι λένε;
«Με το αποφασίζουμε και διατάσσουμε».

Μιλάτε, γράφετε και αγωνίζεστε; Δεν φοβάστε τις συνέπειες;
«Δεν φοβάμαι τους δειλούς ανθρώπους που μηχανεύονται πράγματα. Χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έχει δώσει ο νομοθέτης και η κοινωνία για να μπορέσουν να κάνουν τα πράγματα καλύτερα και τα κάνουν όσο χειρότερα γίνεται. Και όσο πιο σκοτεινά. Τι να φοβάμαι από τέτοια σκουπίδια; Γιατί περί σκουπιδιών πρόκειται».

Είναι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο όλοι. Ελάχιστοι είναι που δεν τα παίρνουν εδώ πέρα

Ξεκινήσατε σήμερα, τρίτη φορά, απεργία πείνας και δίψας.
«Ναι, ξεκίνησα από τα χαράματα, δεν έχω πιει νερό, δεν έχω φάει φαγητό. Και δεν πρόκειται να φάω. Ούτε να πιω γουλιά. Γνωρίζω ότι από αύριο θα είμαι εντελώς αφυδατωμένος. Και από μεθαύριο θα έχω σοβαρότερα προβλήματα υγείας. Είναι η τρίτη φορά. Ο οργανισμός μου είναι ήδη επιβαρυμένος Την πρώτη φορά που ήμουνα πιο δυνατός άντεξα 7-8 μέρες την προηγούμενη 4-5. Τώρα η διαδικασία πάει ακόμα πιο γρήγορα. Σκεφτείτε ότι είμαι με μεντρόλ (χάπια κορτιζόνης). Και μαγνήσιο. Αν δεν παίρνω από αυτά, πρήζονται τα άκρα μου. Δεν μπορώ να περπατήσω. Χωρίς να κουνιέμαι, πονάω εσωτερικά. Πονάω φρικτά. Με έχουν καταστρέψει η Νικολάου και οι υπόλοιποι».

Ο Φουρθιώτης ερχόταν και έβλεπε τον πιλότο χωρίς τυπικά επισκεπτήρια, χωρίς τίποτα

Δεδομένο ότι τις προηγούμενες φορές οι απεργίες σας είχαν αποτέλεσμα, κερδίσατε αυτά που δικαιούστε. Γιατί πρέπει να γίνεται αυτό κάθε φορά;
«Γιατί είναι βασανιστές. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι είναι μίσος. Γιατί είναι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο όλοι. Ελάχιστοι είναι που δεν τα παίρνουν εδώ πέρα. Όλα έχουν μια τιμή, από τη διευθύντρια μέχρι τον τελευταίο φύλακα. Να φέρω ένα παράδειγμα. Ο Φουρθιώτης ερχόταν και έβλεπε τον πιλότο (σ.σ. ο γυναικοκτόνος των Γλυκών Νερών) χωρίς τυπικά επισκεπτήρια, χωρίς τίποτα. Το επέτρεπε γιατί σκεφτόταν τα καλά λογάκια που θα πει ο δημοσιογράφος για τη διευθύντρια. Αρέσκεται σε αυτά. Αυτά είναι πράγματα τα ξέρουν και οι πέτρες. Όσοι έχουν λεφτά περνάνε καλά στη φυλακή όσοι δεν έχουν όχι. Αυτό κάνει η κυρία Στέφη (σ.σ. διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού) που έπρεπε να έχει πάρει πόδι από καιρό, εντελώς διεφθαρμένη».

Αποφυλάκιση μετ εμποδίων

Στόχος μου όταν αποφυλακιστώ είναι να υπερασπιστώ τους ανθρώπους που βάλλονται και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα

Πότε θα αποφυλακιστείτε;
«Άλλο κομμάτι που πονάει, Σε άλλες φυλακές δίνουν 23αρια και 30αρια μεροκάματα στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών. Εδώ η κυρία Μπαρτζάκλη και κάποιες άλλες εισαγγελείς έχοντας στοχοποιήσει εμένα, δίνουνε 14 μέρες το μήνα. Και συμπαρασύρει και τους άλλους συγκρατούμενούς μου εδώ. Τόσες φορές έχω ζητήσει να εφαροστεί ο νόμος. Γιατί υπάρχει ο συγκεκριμένος νόμος που λέει για την αναλογία; Όποιος έχει σπουδές ολοκληρωμένες τρίμηνης διάρκειας, πρέπει να παίρνει τον ευεργετικό προϋπολογισμό ημερών. Σε εμάς αυτό δεν υπάρχει. Δεν μας λένε ποιος είναι ο νόμος. Το παίρνουν από μας και το βάζουν αλλού, τα πουλάνε».

Οι δικηγόροι σας τι λένε, πώς μπορείτε να αμυνθείτε;
«Έχουμε φτάσει στον Άρειο Πάγο. Και εδώ σφυρίζουν αδιάφορα».

Αν υποθέσουμε ότι θα ξεπεραστεί και αυτό κύριε Δήμακη, πότε περιμένετε να  αποφυλακιστείτε;
«Μόλις τελειώσουμε με αυτό που έχουμε τώρα, θα καταθέσουμε αίτημα αποφυλάκισης».

Πόσο καιρό βρίσκεστε στη φυλακή;
«Είμαι από το 1998»

Πώς πιστεύετε ότι θα είναι η ενσωμάτωσή σας μετά από τόσα χρόνια;
«Δεν είμαι η ιδρυματοποιημένος, έχω κρατήσει τη φυλακή μακριά από μένα».

Που είναι η πατρίδα σας;
«Είμαι από το  χωριό Εμπεσός στην επαρχία Βάλτου στη Αιτωλοακαρνανία. Πατάει σε 3 νομούς το χωριό μου. Στης Αιτωλοακαρνανίας που ανήκουμε, της Ευρυτανίας, στα χωριά του Άρη, και στης Άρτης».

Εκεί θα επιστρέψετε;
«Όχι, θεωρώ ότι θα δραστηριοποιηθώ εδώ. Σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γι αυτό  σπουδάζω. Αυτός είναι ο στόχος μου. Να υπερασπιστώ τους ανθρώπους που βάλλονται και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ελπίζω να γίνουμε εμείς η μοίρα τους».

Η ανάρτηση του Βασίλη Δημάκη

«Από σήμερα 14/03/2022, κατέρχομαι σε λευκή απεργία κόβοντας την τροφή και το νερό. Είναι η τρίτη φορά που εξαναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω αυτό το ακραίο μέτρο για να προασπίσω τα εκπαιδευτικά δικαιώματα όλων μας, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση.

Δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα τα οποία μπορούμε να αποταθούμε έτσι ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο να θέσουμε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μας.

Μιας και εγώ συγκεκριμένα έχω επιβαρύνει πάρα πολύ την υγεία μου από τις δύο προηγούμενες απεργίες πείνας και διψάς.

Από 28/02 , ξεκίνησαν τα μαθήματα στη σχολή μου στο πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ, τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης στο πολιτικό της Νομικής.

Απομένουν δύο μαθήματα υποχρεωτικά για να πάρω το πτυχίο μου, αλλά το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο αδειών, αρνείται πεισματικά να εισάγει την αίτησή μου προς εξέταση, όπως και ενός άλλου συγκρατούμενού μου συμφοιτητή του Βασιλείου Αναγνόπουλου!

Η νεοφερμένη εισαγγελέας πρωτοδικών της οποίας ακόμα αγνοούμε το όνομά της, -την οποία προσωπικά δεν υπολήπτομαι- διότι είναι η εισαγγελέας η οποία δεν μου επέτρεψε να βρίσκομαι στις εξετάσεις του προηγούμενου μήνα για το χειμερινό εξάμηνο, παρότι ο καθηγητής του ενός μαθήματός μου ο αξιότιμος κύριος Χαρίλαος Πλατανάκης, τους έστειλε μήνυμα και τους είπε ότι είναι απαραίτητο να βρίσκομαι εκεί διότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΠΑ αλλά και σε εμένα προσωπικά, διότι δεν μπορεί να υπάρξει διάδραση μέσα από ένα μικρόφωνο και μία οθόνη.

Χαρακτήρισε δε τη συμπεριφορά τους αυτή, άθλια και εκδικητική.

Η εισαγγελέας όταν εκλήθην στο συμβούλιο είπε "τι χρειάζεται να πας αφού μπορείς να δώσεις από δω εξετάσεις ποιος ο λόγος να βρίσκεσαι εκεί»;  Απ' ό,τι φαίνεται ], η συγκεκριμένη εισαγγελέας» δεν πρέπει να πάτησε πολλές φορές το πόδι της στο Πανεπιστήμιο ...

Ειδικά δε, όταν σε αίτημα συγκρατούμενού μου συμφοιτητή , άκουσον άκουσον του είπε ότι "θα σου κόψω την άδεια διότι δεν μου αρέσει η στάση του σώματός σου".

Πώς είναι δυνατόν έπειτα να υπολήπτεσαι έναν τέτοιο δημόσιο λειτουργό που υπηρετεί τη δικαιοσύνη (?) Προσφέροντας κατ εμε χειριστές υπηρεσίες... Δηλαδή, κάποιος προϊστάμενος της δεν πρέπει να την ελέγξει για αυτή τη συμπεριφορά;

Είναι δυνατόν να λες σε κρατούμενο φοιτητή που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα για 5-6 συναπτά έτη πού πηγαινοέρχεται στο πανεπιστήμιο, ότι θα του κόψεις την άδεια διότι δεν σου αρέσει -επαναλαμβάνω- η στάση του σώματός του;

Τι διάολο κριτήριο είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω ...

Έκτοτε, κατέθεσα αίτηση για το μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, η οποία ουδέποτε μέχρι σήμερα εισήχθη στο Συμβούλιο για να εξεταστεί η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά θέματα Σοφία Ασημακοπούλου έχει ετοιμάσει τα χαρτιά εδώ και 10 μέρες αλλά η συγκεκριμένη εισαγγελέας είναι μονίμως απασχολημένη, πότε με τα μεροκάματα στην A πτέρυγα, πότε με τα μεροκάματα στη Δ, πέρασε τους μαθητές του ΙΕΚ αλλά εμάς που βγαίνουμε έξω και παρακολουθούμε δια ζώσης μαθήματα δεν το θεώρησε απαραίτητο. Εγώ έχω μάθει να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εγώ προσωπικά φαντάζομαι από πού προέρχεται όλο αυτό το μένος και όλη αυτή η στοχευμένη αδιαφορία.

Προσπαθούν ακόμα και τώρα στα τελειώματα να μου κάνουν κακό απομακρύνοντας με δίχως λόγο από την εκπαιδευτική διαδικασία δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν, όσοι δοκιμαζόμαστε στην εκπαίδευση όντας κρατούμενοι φοιτητές.

Το μόνο πράγμα που μας έχουν "προσφέρει" μέχρι τώρα είναι ένα σωρό τεχνηέντως τοποθετημένα προσκόμματα, δυσκολεύοντας την φοίτηση μας !

Τώρα, τα όσα η Διευθύντρια Μαρία Στέφη λέει, ότι είναι υπέρ της εκπαιδευτικής διαδικασίας των κρατουμένων και ένα σωρό άλλα τέτοια κουραφέξαλα τα ακούμε βερεσέ.

Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω κυρία ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τους φοιτητές κρατούμενους και αν ενδιαφερόταν και αυτή αλλά και οι υπόλοιποι στο Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν θα απέρριπτε τη μία μετά την άλλη τις αιτήσεις των κρατουμένων για δωρεάν χρήση του βραχιολιού (!) Μιας και ο νομοθέτης είναι σαφέστατος, λέγοντας με πλήρη σαφήνεια ότι "όταν στον φοιτητή κρατούμενο τεκμαίρεται αβίαστα από τα φορολογικά του έγγραφα ότι αδυνατεί να πληρώσει τα έξοδα του γεωεντοπισμού οφείλει το Υπουργείο να αναλάβει όλα τα έξοδα"...

Όπως γίνεται στην περίπτωσή μου, αλλά με έναν υπόρρητο εκβιασμό αναγκάζουν τους κρατούμενους να μαζεύουν ρεφενέ τα χρήματα αριστερά και δεξιά για να μπορούν να βγαίνουν στο πανεπιστήμιο αυτή είναι η αλήθεια. Ειδάλλως η εκπαίδευση τότε καθίσταται ταξική !

Ποια βοήθεια μας έχουν προσφέρει;

Παραδείγματος χάρη προβλέπεται, ότι από τα κεφάλαια εργασίας των κρατουμένων θα έπρεπε να μας καλύπτουν τα έξοδα των εισιτηρίων και ένα υποτυπώδες πρωινό , π.χ ένα σάντουιτς και έναν καφέ, αλλά αυτά χάνονται σε κάποια τρύπια φόδρα τσέπης παντελονιού των Οικονομικών διαχειριστών του Κορυδαλλού. Αφού μέχρι τώρα ουδέποτε και κανένας δεν έχει λάβει έστω ένα ευρώ για τα έξοδα που ο νομοθέτης προβλέπει, παρότι τα έχουμε ζητήσει. Αυτή είναι η βοήθεια που η κυρία Μαρία Στέφη "προσφέρει" στους φοιτητές κρατούμενους. Αλλά νισάφι πια ως εδώ, τώρα θα τα πούμε όλα.

Αν υπήρχε έστω λίγο τσίπα και λίγο φιλότιμο θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί όλοι για λόγους ευθιξίας αλλά πού.

Μόνοι μας αγωνιζόμαστε και τους έχουμε απέναντι! Ποτέ δεν τους είχαμε δίπλα μας, βρίσκουν ένα σωρό προφάσεις για να κόψουν θεωρίες στους φοιτητές και από τα πέντε μαθήματα που έχουν την εβδομάδα τους αφήνουν να πάνε να παρακολουθήσουν μόνο δύο και μόνο τα εργαστήρια, χωρίς την παρακολούθηση της θεωρίας  και περιμένουν να τα καταφέρουν μετά οι φοιτητές ενώ δεν υπάρχει όπως είναι φυσικό η δυνατότητα φροντιστηρίου!

Το έχουν κάνει τσιφλίκι τους, κάνουν ότι θέλουν δεν τους ελέγχει κανείς , αποφασίζομεν και διατάσσομεν.

Το Υπουργείο όπως πάντα απουσιάζει τελείως τα έχουν βρει με τους επόπτες εισαγγελείς, με κάποιους από δαύτους, διότι δεν είναι όλοι το ίδιο !

Εν προκειμένω η εφέτης επόπτρια εισαγγελέας παραδείγματος χάρη είναι πολύ καλή από ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα τουλάχιστον η γυναίκα , δείχνοντας ότι ενδιαφέρεται πραγματικά και όχι προσχηματικά, έχοντας διεκπεραιωτικό μονάχα ρόλο, όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία των κρατουμένων! Αλλά ως γνωστόν "ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη" !

Δεν έχουμε να εκχωρίσουμε ούτε δράμι από τον εκπαιδευτικό μας μόχθο , μόνοι μας καταφέραμε ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα .

Όπως ανέφερα παραπάνω , από 28/02 , ξεκίνησαν οι παραδόσεις των μαθημάτων στη σχολή μου και δεν έχω πάει ούτε σε ένα μάθημα ακόμα , χάνοντας πολύτιμες παραδόσεις των μαθημάτων για τρίτη εβδομάδα , έτσι απλά επειδή γουστάρει η νέα εισαγγελέας που αντικαθιστά το θηλυκό ιαβέρη που με ταλαιπώρησε όλο το προηγούμενο διάστημα τη γνωστή εισαγγελέα Μπαρτζάκλη και έτσι πάμε από τον Άννα στον Καϊάφα από το θηλυκό Ιαβέρη στον θηλυκό Πεισίστρατο ...

Εντωμεταξύ στο μάθημα της εκλογικής κοινωνιολογίας ο αξιότιμος καθηγητής μου κύριος Τσίρμπας μου ανέθεσε λόγω της ιδιότητας που φέρω αυτή τη στιγμή εννοώ του κρατουμένου να φέρω εις πέρας μία εργασία που τιτλοφορείται "τι ψηφίζουν οι κρατούμενοι".

Πού στο διάολο εγώ να φέρω εις πέρας αυτή την εργασία αν δεν είμαι εκεί να συζητώ με τον καθηγητή μου να μου δίνει οδηγίες και τα λοιπά και τα λοιπά;

Ειλικρινά έχω απηυδήσει, έχω μπαϊλντίσει και έχω σπαστεί τελείως να κάθομαι να ασχολούμαι και να θέτω σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μου μόνο και μόνο επειδή αποφάσισα να σπουδάσω .

Γι αυτό και η απόφαση η δική μου αλλά και του άλλου συγκρατούμενού μου, είναι να κατέρθουμε αμέσως σε λευκή απεργία, διότι κουραστήκαμε να ταλαιπωρούμε το σώμα μας ικανοποιώντας τον σαδισμό κάποιων ψυχαναγκασμένων ανθρώπων!

Προσωπικά, δεν πρόκειται να υποχωρήσω ούτε χιλιοστό, χίλιες φορές να πεθάνω παρά να εκχωρήσω έστω και μία σπιθαμή από τα κεκτημένα εκπαιδευτικά μου δικαιώματα που με μόχθο και άμεσο κίνδυνο της ζωής μου μέχρι τώρα κέρδισα!

Γνωρίζω πολύ καλά τους κινδύνους που ελλοχεύουν και που ενέχει μία τέτοια απόφαση, αφού σε τέσσερις βαριά πέντε ημέρες θα υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία μου-μας από την δεύτερη τρίτη μέρα μάλιστα θα έχουμε αφυδατωθεί και θα περιμένουμε τις ζημιές στα νεφρά μας, τα οποία προσωπικά εγώ τα έχω καταταλαιπωρήσει , αφού τα συχνότατα πρηξίματα στα άκρα μου είναι απότοκο των δύο προηγούμενων εξαντλητικών απεργιών! Οι οποίες για πολλοστή φορά έγιναν διεκδικώντας τα αυτονόητα εκπαιδευτικά δικαιώματα μας αλλά και προς τέρψιν του σαδισμού κάποιων εκ των ιθυνόντων με ονοματεπώνυμο... Επαναλαμβάνω , ότι το Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού, εκτελεί συμβόλαιο και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε από ποιον ή ποίαν...

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, έχω μάθημα 9:00 με 12:00 της Δευτέρας το έχασα ήδη για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα την Πέμπτη ή θα πάω στο πανεπιστήμιο ή θα πάω στο διάολο , άλλη λύση δεν υπάρχει. Καμία

Και δεν πρόκειται για εκβιασμό, πρόκειται καθαρά και μόνο για τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός ανθρώπου που μέχρι τώρα κατάφερε ένα σωρό πράγματα δίχως βοήθεια από κανέναν.

Οι εκβιαστές, οι σαδιστές και οι διαταραγμένοι είναι αυτοί.

Δεν έχω τίποτα άλλο να πω, σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τη στήριξή σας μέχρι τώρα και από δω και πέρα!

Ελπίζω και εύχομαι την Πέμπτη να βρίσκομαι στο Πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσω δια ζώσης το μάθημα της εκλογικής κοινωνιολογίας , μιας και το μάθημα της νεότερης πολιτικής θεωρίας το έχασα όπως προανέφερα για τρίτη φορά. Ένα είναι σίγουρο ότι την Πέμπτη ή θα βρίσκομαι στο μάθημά μου ή θα με χρεωθούν. Όπως και να χει, δεν έχω τίποτα να τους εκχωρίσω , τους σιχαίνομαι τόσο πολύ πια , αφού εξαιτίας τους μπαίνω στη διαδικασία να κινδυνεύσω για τρίτη φορά.

Η Διευθύντρια Μαρία Στέφη , ήταν στην πρώτη απεργία το 2018 ως Διευθύντρια του Νοσοκομείου Κορυδαλλού , που έλαβε και τα εύσημα μάλιστα από τον τότε Υπουργό Κοντονή και τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής πολιτικής Ευτύχιο Φυτράκη, επειδή σταμάτησα την απεργία, λες και ευθυνόταν η Στέφη που εγώ σταμάτησα την απεργία και όχι που έφεραν μέσα στο χώρο της φυλακής και στο κελί μου μέλη της οικογένειάς μου χρησιμοποιώντας τους ως συναισθηματικό πολιορκητικό κριό και ενώ εγώ ήμουν σε τόσο εύθραυστη κατάσταση από όλες τις απόψεις!

Είναι αδίστακτοι , είναι φασιστικά τομάρια, δεν θα κρύψω τα λόγια μου , ούτε τα συναισθήματά μου πια για τους παρολίγον δήμιούς μου, δεν θα κρύψω τίποτα από όλα όσα αισθάνομαι για αυτούς τους σιχαμερούς και τρισάθλιους που εντέλλονται υποτίθεται για την ασφάλειά μας και γενικότερα για την ομαλή πορεία μας εντός των τειχών !

Για οποιαδήποτε κακή συνέπεια που θα αφορά την υγεία μας υπεύθυνες θα είναι η νεοφερμένη εισαγγελέας πρωτοδικών , η διευθύντρια Μαρία Στέφη και η κοινωνική λειτουργός Σοφία Ασημακοπούλου .

Μας μισούν πού σπουδάζουμε και αυτή δυστυχώς είναι η μακάβρια αλήθεια τους (!) Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για μία ακόμα φορά για την υπερπολύτιμη και καταλυτική συμπαράστασή σας !

Καθώς επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο συντρόφους από Θεσσαλονίκη που κρατούνται στην ίδια πτέρυγα μαζί μου και μου ανακοίνωσαν σήμερα ότι ταυτόχρονα μαζί με μένα και τον συμφοιτητή μου από την Α πτέρυγα Βασίλη Αναγνόπουλο κατέρχονται και αυτοί σε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης του δικαίου αγώνα μας για τη διεκδίκηση των αυτονόητων εκπαιδευτικών δικαιωμάτων μας!

Η στάση τους είναι απολύτως ανθρώπινη συγκινητική και πάνω από όλα συντροφική, τους ευχαριστούμε από τα έγκατα της ψυχής μας!

Καλώ κάθε Δημοκράτη και καλό άνθρωπο, στη στήριξη του δίκαιου αγώνα μας για τα αυτονόητα εκπαιδευτικά μας δικαιώματα, εμάς  αλλά και των υπόλοιπων συγκρατουμένων συμφοιτητών.

Φασίστες στα λαγούμια σας».

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ