Με το κινητό στο "βενζινάδικο" - Για 13,2 ευρώ το μήνα

Δήλωση του οχήματος σε ηλεκτρονική πλατφόρμα και με το κινητο στο χέρι στα πρατήρια καυσίμου, για τρεις μήνες και… 13,2 ευρώ το μήνα. Όλα τα βήματα.

Με το κινητό στο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, η ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων θα εκδοθεί για τον Απρίλιο και για αυτούς που δεν έχουν smartphone, το ποσό της επιδότησης θα κατατεθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.


Σκυλακάκης: «Δεν μειώνουμε τους φόρους στα καύσιμα, γιατί θα ευνοηθούν οι πλούσιοι» (video)


Τα ποσά της επιδότησης

Η επιδότηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως το οποίο ισούται σήμερα με περίπου 22 λεπτά το λίτρο. Αν για παράδειγμα, η τιμή είναι 2,05 ευρώ, ο οδηγός θα πληρώνει 1,83 ευρώ το λίτρο.

Ως εκ τούτου, η μηνιαία επιδότηση ανέρχεται σε 13,2 ευρώ για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας και στα 16,2 ευρώ για τους κατοίκους των νησιών.

Για ιδιοκτήτες μοτοσικλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ το τρίμηνο στην ηπειρωτική Ελλάδα και σε 35 ευρώ στα νησιά.


Άδωνις Γεωργιάδης: «Είναι ύβρις να διαμαρτύρονται οι Έλληνες για ακρίβεια όταν πέφτουν βόμβες στην Ουκρανία» (video)


Προϋποθέσεις

Δικαιούχοι της επιδότησης είναι όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα και κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο.

Ο δικαιούχος θα πρέπει να είναι είτε ο μοναδικός ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης του οχήματος. Για τα οχήματα leasing, θα πρέπει να υπάρχει σε ισχύ συμβόλαιο μακροχρόνιας μίσθωσης.

Το όχημα θα πρέπει να βρίσκεται σε κυκλοφορία. Αυτό σημαίνει να μην έχουν κατατεθεί οι πινακίδες του, να έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας και να έχει σε ισχύ ασφαλιστήριο συμβόλαιο.


Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα πανάκριβα γλυπτά που "έκλεψαν" την παράσταση (εικόνες - video)


Η διαδικασία

Στη πλατφόρμα για την Ηλεκτρονική Κάρτα Καυσίμων που θα ανέβει στο gov.gr, ο ιδιοκτήτης θα δηλώνει τα στοιχεία του οχήματος για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση.

Μετά την εγγραφή, θα "κατεβάζει" τη σχετική εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο και όταν επισκέπτεται το πρατήριο καυσίμων θα σκανάρεται το QR code. Όσοι δεν διαθέτουν smartphone, το ποσό της επιδότησης θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό που θα έχουν δηλώσει.

Όταν συμπληρωθούν τα 60 λίτρα για κάθε μήνα, δεν θα είναι δυνατή η επιδότηση για επιπλέον καύσιμο. Ο οδηγός θα μπορεί να λάβει επιδότηση ξανά από την 1η του επόμενου μήνα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ για τις αυξήσεις στα καύσιμα, για τον Απρίλιο.


Με πληροφορίες από το gazzetta.gr/gmotion

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ