Μπακογιάννης: «Να είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει πολιτικό γκέι γάμο στην Αθήνα»

Προοδευτικές δηλώσεις από το Δήμαρχο Αθηναίων σχετικά με τον πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων.

Μπακογιάννης: «Να είμαι ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει πολιτικό γκέι γάμο στην Αθήνα»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Με πάρα πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Δεν είναι θέμα επιθυμίας, είναι υποχρέωσή μου», απάντησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, όταν ρωτήθηκε στο συνέδριο "The Upfront Initiative. Ορατότητα στην Πράξη", εάν επιθυμεί να γίνει ο πρώτος δήμαρχος που θα τελέσει πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων. 

Σχετικά με την πιθανότητα να δούμε στην Ελλάδα γκέι πρωθυπουργού, ο Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω θα έλεγα ότι οι πιθανότητες είναι πρώτα να εκλέξει η Αθήνα έναν γκέι ή μια γκέι δήμαρχο και μετά θα δούμε έναν ή μια γκέι πρωθυπουργό. Και το λέω αυτό γιατί εξ ορισμού η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πιο μπροστά από το γενικό κράτος. Εξ ορισμού η έννοια της προόδου στην αυτοδιοίκηση δεν έχει να κάνει με τα λόγια, έχει να κάνει με την πράξη. Εξ ορισμού η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να συνομιλεί με την καθημερινότητα της πόλης», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη του ΛΟΑΤΚΙ+ τουρισμού, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάσης και το Athens Home for All.

«Λένε ότι θέλουν να έρχονται, να γίνει η Αθήνα προορισμός για γκέι weddings. Να γίνει, κανένα πρόβλημα. Αλλά να κάνουν τον γάμο στο δημαρχείο με τον δήμαρχο, όχι απλώς να βγάζουν μία φωτογραφία κάτω από την Ακρόπολη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ