Δίκη Λιγνάδη: Αήθης επίθεση Κούγια στη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου

Κατάπτυστη επίθεση, με ανυπόστατες κατηγορίες, κατά της δημοσιογράφου, Ναταλί Χατζηαντωνίου, εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δίκη Λιγνάδη: Αήθης επίθεση Κούγια στη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει τη Ναταλί Χατζηαντωνίου, ως «σκευωρό», λέγοντας συγκεκριμένα πως βρίσκεται στον «κύκλο» αυτών των ανθρώπων, που ο Δημήτρης Λιγνάδης υποπτεύεται ότι κατασκεύασαν την υπόθεση.

Θυμίζουμε, πως η δημοσιογράφος Ναταλί Χατζηαντωνίου είχε δημοσιεύσει στις 6 Φεβρουαρίου του 2021, στο 2020mag.gr, τη συγκλονιστική συνέντευξη του Νίκου Σ., η οποία οδήγησε την ίδια κιόλας ημέρα στην «παραίτηση» του Δημήτρη Λιγνάδη και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε όλα όσα ακολούθησαν και κατέληξαν με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ως κατηγορούμενο για κατά συρροή βιασμούς.


#MeToo: «Στα 19 μου με κακοποίησε βάναυσα γνωστός σκηνοθέτης του θεάτρου»


Η Ναταλί Χατζηαντωνίου, με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέρει ότι «μετά από την δημόσια αναφορά του ονόματός μου και τη στοχοποίησή μου θα προβώ άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες καθώς εκτός των άλλων θεωρώ ότι στο πρόσωπό μου ο κ. Λιγνάδης και ο κ. Κούγιας επιχειρούν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν όποιον άλλο συνάδελφο δημοσιογράφο ασχολείται με την υπόθεση».

* Σύσσωμη η συντακτική ομάδα του 2020mag.gr εκφράζει τη συμπαράστασή της στη συνάδελφο Ναταλί Χατζηαντωνίου και καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης του Τύπου και της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση της Ναταλί Χατζηαντωνίου:

Στην σημερινή εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας της υπόθεσης του Δημήτρη Λιγνάδη, ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου ονομαστικά ως εκ των "σκευωρών": «Ο εντολέας μου υποπτεύεται ότι η Ναταλί Χατζηαντωνίου μαζί με τη Μαρία Κουρτέση, και έναν κύκλο ανθρώπων κατασκεύασαν αυτή την υπόθεση», είπε για την ακρίβεια ο κ. Κούγιας, εντός της δικαστικής αίθουσας και ενώπιον της έδρας. 

Η μοναδική εμπλοκή μου στην υπόθεση ήταν η συνέντευξη του Νίκου Σ. (θύματος βιασμού που περιέγραφε όσα δραματικά του συνέβησαν, χωρίς να αναφέρεται ονομαστικά στον ακόμα τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και μετέπειτα κατηγορούμενο, αλλά φωτογραφίζοντάς τον) καθώς και ρεπορτάζ και αρθρογραφία σχετική με την υπόθεση.

Η εμπλοκή μου δηλαδή έγινε αυστηρά και μόνον μέσα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας.

Μετά από την δημόσια αναφορά του ονόματός μου και τη στοχοποίησή μου θα προβώ άμεσα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες καθώς εκτός των άλλων θεωρώ ότι στο πρόσωπό μου ο κ. Λιγνάδης και ο κ. Κούγιας επιχειρούν να φιμώσουν και να τρομοκρατήσουν όποιον άλλο συνάδελφο δημοσιογράφο ασχολείται με την υπόθεση. (Θα τα πούμε σε λίγο Στο Κόκκινο και με τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη. Ευχαριστώ πολύ όλους μου τους συναδέλφους στην Εφημερίδα των Συντακτών και Στο Κόκκινο που μου δήλωσαν την απόλυτη συμπαράστασή τους).

Αλλά για να πούμε και τα άλλα, πέρα από τη δική μου στοχοποίηση η σημερινή δίκη είχε και μία άλλη είδηση: την παρουσίαση εκ μέρους ενός εκ των δικηγόρων των θυμάτων, του Γιάννη Βλάχου, υλικού παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στα πράγματα του κατηγορουμένου Δημήτρη Λιγνάδη και αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Όσο για τον κ.Κούγια, απλώς αναφέρω ό,τι μου είπε ένα από τα θύματα: <<αισθάνομαι σα να δικαζόμαστε εμείς, με αντίπαλο τον Κούγια και να έχει βγει ο Λιγνάδης τελείως από το κάδρο».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ