Όταν τα ελληνικά ΜΜΕ ανησυχούσαν για τους νεοναζί της Ουκρανίας (video)

Λίγα χρόνια πριν, τα ελληνικά ΜΜΕ ήταν τρομοκρατημένα με τη δράση των Ουκρανών νεοναζί, που μάλιστα σειμμετείχαν στην κυβέρνηση, ενώ σήμερα είναι επισήμως μέρος των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Όταν τα ελληνικά ΜΜΕ ανησυχούσαν για τους νεοναζί της Ουκρανίας (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Οι ακροδεξιοί νεοναζί Ουκρανοί τις τελευταίες εβδομάδες κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα αιματηρά επεισόδια και μάλιστα κατάφεραν να συμμετέχουν στη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας. Οι νεοναζί της Ουκρανίας δεν παραλείπουν να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συναγωνιστές τους της χρυσής Αυγής», έλεγε το Μάρτιο του 2014, ρεπορτάζ του Δελτίου Ειδήσεων του Alpha.


"Ξέπλυμα" του νεοναζιστικού "Τάγματος Αζόφ" από τον Έλληνα Πρόξενο στη Μαριούπολη (video)

Η Κεραμέως βρήκε επιτέλους προσφυγόπουλο με το "σωστό" χρώμα για να φωτογραφηθεί


Σε άλλο Δελτίο του Alpha, την ίδια περίοδο, ο Αντώνης Σρόιτερ τόνιζε πως οι νεοναζί «ουσιαστικά έχουν αναλάβει τα ηνία της χώρας», ενώ στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως «έντονη ειναι η ανησυχία για την Ουκρανία όπου οι νεοναζί όχι μόνο συμμετέχουν στην κυβέρνηση αλλά εξακολουθούν να κυκλοφορούν βαριά οπλισμένοι και να τρομοκρατούν».


 Ουκρανία - Έλληνας ομογενής στον ΣΚΑΪ: «Κινδυνεύουμε από τους Ουκρανούς φασίστες» (video)


 

Ήταν η περίοδος μετά τα γεγονότα στην Πλατεία Μαϊντάν, μετά τα οποία οδηγήθηκε σε παραίτηση ο τότε πρόεδρος Γιανουκόβιτς και οι νεοναζί του "Δεξιού Τομέα" και του "Τάγματος Αζόφ" συμμετείχαν στην μεταβατική ακροδεξιά κυβέρνηση.

Η περίοδος που ακόμα και ο ΟΗΕ δημοσίευσε εκθέσεις για την τρομοκρατική δράση του "Τάγματος Αζόφ".

Λίγο αργότερα, Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτες αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν τις στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας, για τις μάχες εναντίον ρωσόφωνων αυτονομιστών στην Ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ