Ναυάγιο_Gate: Σε δίκη παραπέμπονται 7 άτομα - Επιστολή κατοίκων στο 20/20: «Ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ»

Μια υπόθεση που θυμίζει πολιτικό θρίλερ, αλλά παραδόξως δεν πήρε τη δημοσιότητα που της αναλογούσε. Ένας πολύχρονος αγώνας «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ». Μια "επένδυση" που ξεκίνησε τον Μάιο του 2014, όταν μια ομάδα ιδιωτών, ξεπουλάει σχεδόν 15.000 στρέμματα γης, που ανήκουν στον Δήμο του νησιού, την Εκκλησία και κυρίως σε δεκάδες οικογένειες των ορεινών κοινοτήτων της Βορειοδυτικής Ζακύνθου, στη μεσιτική εταιρεία PIMANA S.A., η οποία φέρεται να την μεταβίβασε στον πρώην Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι. Σε αυτή την τεράστια έκταση, συμπεριλαμβάνονται: ναοί, μοναστήρια, αγροικίες, αιγιαλοί, καλλιέργειες καθώς και μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, παγκοσμίως: Το "Ναυάγιο".

Ναυάγιο_Gate: Σε δίκη παραπέμπονται 7 άτομα - Επιστολή κατοίκων στο 20/20: «Ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Πρόκειται για μια δαιδαλώδη υπόθεση, που οι κάτοικοι της περιοχής, την περιγράφουν ως «ένα πρωτοφανές, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, πολιτικό και οικονομικό έγκλημα, στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης».

Με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση που παραπέμπει σε δίκη 7 άτομα για το σκάνδαλο του «Ναυαγίου», δύο κάτοικοι της περιοχής, στέλνουν επιστολή στο 2020mag.gr.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η εισαγγελική απόφαση δικαιώνει απόλυτα τους επίπονους και μακροχρόνιους αγώνες της τοπικής κοινωνίας των ορεινών της Ζακύνθου.

Την παρακάτω επιστολή που στάλθηκε στο 2020mag.gr, υπογράφουν οι:

Γεώργιος Τσουκαλάς – Κοτσίρης (κάτοικος Αναφωνητριας)
Γεώργιος Τσουκαλάς - Μανιάτης (κάτοικος Αναφωνητριας):


Ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιαθ

Το 2014 μια παρέα από την Αναφωνήτρια Ζάκυνθου, με έντονη συνδικαλιστική δράση, βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που οργάνωναν από το 2002. Δημιούργησαν ένα παράνομο συμβόλαιο και πούλησαν 14.500 στρέμματα με 10 χιλιόμετρα ακτογραμμή, γύρω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, με αγοραστή τον Εμίρη του Κατάρ. Μαζί, πούλησαν ολόκληρο το "φιλέτο" του χωριού μας και των γειτονικών χωριών.

Όποιος από το χωριό τολμούσε να μιλήσει και να ενημερώσει τον κόσμο για το τι γίνεται εδώ, δεχόμασταν απειλές, μεταξύ των οποίων και πως λόγω των διασυνδέσεων που έχουν θα μας βάλουν φυλακή ως στελέχη εγκληματικής οργάνωσης.

Οι κάτοικοι ζήτησαν την βοήθεια της Εκκλησίας (καθώς είχαν πουληθεί μοναστήρια και ναοί) και έγιναν ασφαλιστικά μέτρα που είναι σε ισχύ μέχρι σήμερα. 

Το 2020 βγήκε βούλευμα που όριζε ότι ο πωλητής δεν κατείχε ούτε ένα μέτρο γης στην ιδιοκτησία του από αυτά που πούλησε (14.500 στρεμμάτα).

Τότε οι ίδιοι άνθρωποι διέδωσαν στο χωριό, ένα δεύτερο πλάνο αρπαγής της περιοχής και μεταβίβασης στον ίδιο αγοραστή, με ίδρυση εταιρείας και επιτροπής του κράτους, που θα εκμεταλλευτεί το "Ναυάγιο", θα απαλλοτριώσει την έκταση "φιλέτο" και θα φτιάξει δρόμο εκατομμυρίων, ενώ στο κτηματολόγιο και το υποθηκοφυλακείο ολόκληρη η περιοχή παραμένει στον πρώην Εμίρη του Κατάρ και την εταιρεία του.

(Στην ίδια έκταση υπάρχουν τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα δρόμων, που έχουν γίνει με έξοδα του Ελληνικού λαού και είναι μέσα στην πωληθήσα έκταση).

Αυτές τις ημέρες βγήκε μια Εισαγγελική Πρόταση - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ σχετικά με την αγοραπωλησία των Ορεινών της Ζακύνθου, όπου και παραπέμπονται σε δίκη επτά (7) άτομα.

Μία πρόταση ΚΟΛΑΦΟΣ για τους "πρωταγωνιστές" και τους "πρόθυμους" της πώλησης του "Ναυαγίου".

Μπορει να φαίνεται απίστευτο, αλλά οι συνεργάτες του πρώην Εμίρη του Κατάρ, θα κάτσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για απάτη εις βάρος του ελληνικού δημοσίου, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και κατοίκων που έχασαν σε ένα βράδυ τις πατρογονικές τους περιουσίες.

(Ας θυμηθούμε στο παρακάτω βίντεο τι έλεγαν για το "Ναυάγιο" λίγους μήνες πριν, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο τότε υπουργός Τουρισμου, Χάρης Θεοχάρης)

Τίτλοι τέλους για την απατηλή αγοραπωλησία

Σύμφωνα λοιπόν με τις Εισαγγελικές αρχές, ούτε ένα εκατοστό ζακυνθινής γης δεν ανήκει στην PIMANA S.A.

Εμείς, ως κάτοικοι, το μοναδικό μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι προς την Πρεσβεία του Κατάρ:

Τώρα που έμαθαν από τον Εισαγγελέα ότι μια παρέα Ζακυνθινοί τους ξεγέλασαν και τους πούλησαν αέρα κοπανιστό, προτίθενται να φύγουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στους 800 κάτοικους την περιουσία που έχουμε από τους προγόνους μας, τις εκκλησίες μας, τα 10 χιλιόμετρα ακτογραμμής και ότι ανήκει στο κράτος και ΝΠΔΔ; Ή θέλουν να βάλλουν σε νέες δικαστικές περιπέτειες τους Φτωχούς κατοίκους που πρέπει να βρει ο καθένας 6-8 χιλιάδες ευρώ για να αποδείξει ότι η περιουσία του του ανήκει;

Επιγραμματικά και σύμφωνα με όλα όσα αναφέρει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στην, 111 σελίδων, πρότασή του, την οποία η τοπική κοινωνία περίμενε με κομμένη την ανάσα για δεκαπέντε (15) περίπου μήνες, προκύπτει ότι:

  • Στο σύνολό της, η επίδικη και πωληθείσα έκταση των 14.467,49 στρεμμάτων, σύμφωνα με το υπ’ αριθμόν 23.943/2014 Συμβόλαιο Αγοραπωλησίας, δεν ανήκε στον φερόμενο ως πωλητή, αφού από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι αυτός κατέστη κύριος αυτής, με κάποιο νόμιμο (πρωτότυπο ή παράγωγο) τρόπο.
  • Το ανωτέρω γεγονός τελούσε σε γνώση των κατηγορουμένων και μπορούσε από την μελέτη των προσκομιζόμενων εγγράφων να γίνει ευχερώς αντιληπτό.
  • Ψευδώς βεβαιώθηκε, με την υπ’ αριθμον 23988/2014 Πράξη Δήλωσης Αποδοχής Κληρονομιάς, ότι η νησίδα Άγιος Ιωάννης (Βρώμη) ανήκε στην ιδιοκτησία του φερόμενου ως πωλητή
  • Η συνολική ζημία του ελληνικού δημοσίου και των ΝΠΔΔ, από την απατηλή αγοραπωλησία του 2014, υπερβαίνει το ποσό των 17.601.991,256 ευρώ.

Παρακάτω τεκμηριωμένα, τα στάδια των δικαστικών εξελίξεων:

…………………………………………………………………………

Με την υπ’ αριθμον 1031/22 (10-3-2022) πολυσέλιδη Εισαγγελική Πρότασή του, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Πολυκράτης εισηγείται να παραπεμφθούν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών επτά (7) κατηγορούμενοι, για να δικασθούν ως υπαίτιοι για την τέλεση των κακουργηματικών πράξεων της ψευδούς  βεβαίωσης και απάτης από κοινού, εις βάρος του Δημοσίου και ΝΠΔΔ, με συνολική ζημία άνω των 120.000 euro, στην επίμαχη αγοραπωλησία των Ορεινών της Ζακύνθου (7-5-2014).                                     

Ανάμεσα στους επτά (7) κατηγορούμενους ο πωλητής των 14.500 στρεμμάτων, Γιώργος Χάρος, η Πρόεδρος και Δ/νουσα Σύμβουλος της αγοράστριας Ανώνυμης Εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, η Συμβολαιογράφος της Αγοραπωλησίας, ο τοπογράφος και τρεις (3) δασικοί κρατικοί υπάλληλοι

Μετά την υπ’ αριθμόν 97/2015 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου (Ασφαλιστικά Μέτρα), το υπ’ αριθ. 11503/2016 (27-10-2016) Πόρισμα του Αντιεισαγγελέα Εφετών και Αναπληρωτή Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γαληνού Μπρη, το υπ’ αριθ. πρωτ. 20609/21-2-2017 Πόρισμα της κατά Άρθρο 25 του Α.Ν. 1539/1938 Ομάδας Εργασίας της Περιφ. Δ/νσης Δημόσιας Περιουσίας (Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου) της Γεν. Γραμματείας του Υπουργείου Οικονομικών και το υπ’ αριθ. 1679/2020 (11-6-2020) Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, έρχεται τώρα και η υπ’ αριθ. 1031/22 (10-3-2022) Εισαγγελική Πρόταση να δικαιώσει τελεσίδικα τους αγώνες του ζακυνθινού λαού.


Γεώργιος Τσουκαλάς – Κοτσίρης (κάτοικος Αναφωνητριας) / Γεώργιος Τσουκαλάς - Μανιάτης (κάτοικος Αναφωνητριας)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ