Δίκη Λιγνάδη: Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια για την επίθεση στη Ναταλί Χατζηαντωνίου

Την στοχοποίηση της δημοσιογράφου Ναταλί Χατζηαντωνίου, από τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, καταδίκασε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. 

Δίκη Λιγνάδη: Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ κατά Κούγια για την επίθεση στη Ναταλί Χατζηαντωνίου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Κούγιας, είχε χαρακτηρίσει τη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου ως «σκευωρό», ισχυριζόμενος ότι βρίσκεται στον "κύκλο" ανθρώπων, που σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δημήτρης Λιγνάδης υποπτεύεται ότι "κατασκεύασαν" την υπόθεση.


Δίκη Λιγνάδη: Αήθης επίθεση Κούγια στη δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου


«Το φαινόμενο να χαρακτηρίζεται συστηματικά το ρεπορτάζ σκευωρία και οι δημοσιογράφοι σκευωροί δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. 

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την στοχοποίηση της συναδέλφου Ναταλί Χατζηαντωνίου από τον συνήγορο του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη και, μάλιστα, κατά την εξελισσόμενη διαδικασία στο ακροατήριο του Δικαστηρίου. Το καθήκον της υπεράσπισης έχει όρια, δεν είναι ούτε ανεξέλεγκτο ούτε ανέλεγκτο.

Το φαινόμενο να χαρακτηρίζεται συστηματικά το ρεπορτάζ σκευωρία και οι δημοσιογράφοι σκευωροί  δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Και δεν είναι μόνο αυτό το συμβάν. Αντίστοιχα, στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επιχείρησαν να στοχοποιήσουν ρεπορτάζ και δημοσιογράφους. Τα φαινόμενα αυτά μας βρίσκουν αντίθετους. Άλλωστε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη έχει τον τελευταίο λόγο».


#MeToo: «Στα 19 μου με κακοποίησε βάναυσα γνωστός σκηνοθέτης του θεάτρου»

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ