Δολοφονία Τοπαλούδη: «Την βασάνισαν πριν την σκοτώσουν - Ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά»

Βασανισμό, χωρίς «κανένα ίχνος ανθρωπισμού» χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής, Παναγιώτης Κοτρέτσος τα ευρύματά του από τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό της Ελένης Τοπαλούδη, όπως κατέθεσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. 

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Την βασάνισαν πριν την σκοτώσουν - Ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Τα ευρήματα φώναζαν για εγκληματική ενέργεια. Υπήρχαν χαρακιές στο λαιμό από αιχμηρό όργανο. Υπήρχαν εκχυμώσεις στο τράχηλο που έδειχναν απόπειρα στραγγαλισμού. Το ότι τα τραύματα ήταν πολλαπλά δείχνει το λιγότερο βασανισμό. Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού», υπογράμμισε συγκεκριμένα, ο ιατροδικαστής κ. Κοτρέτσος, περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η Ελένη Τοπαλούδη στα χέρια των δραστών.

Η κατάθεση

«Υπήρχαν ευρήματα πνιγμού. Τα τραύματα της κεφαλής, όπως προείπα, θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν όμως μεσολάβησε ο πνιγμός. Επίσης αυτά τα τραύματα της κεφαλής τα εντοπίζουμε όταν υπάρχει μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης. Είναι πιθανό το άτομο να βρίσκονταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Τα χτυπήματα στο κεφάλι θα μπορούσαν από μόνα τους να επιφέρουν θάνατο. Ο θάνατος επήλθε όμως αργότερα», ανέφερε ο ιατροδικαστής. 

Πρόεδρος: «Αν πήγαινε νοσοκομείο;» 

Μάρτυρας: «Θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούσε» 

Πρόεδρος: «Το τραύμα στο αυτί, από τι προήλθε;» 

Μάρτυρας: «Δε μπορώ πω με βεβαιότητα. Ήταν ένα σοβαρό πλήγμα. Η κοπέλα ήταν μεγαλόσωμη, ένα ψηλό κορίτσι περίπου 1.80 ύψους και 70 κιλά και πάνω» 

Πρόεδρος: «Θα μπορούσε ένα άτομο να τη σηκώσει;» 

Μάρτυρας: «Ο πιο δυνατός άνθρωπος του κόσμου, ναι θα μπορούσε. Είναι δύσκολος ο χειρισμός του σώματος ενός ανθρώπου που χάνει τις αισθήσεις του. Δεν ήταν μόνο το να τη σηκώσει. Δεν είναι αδύνατο να το κάνει ένας άνθρωπος αλλά αν το έκανε ένας άνθρωπος θα μένανε σημάδια. Τέτοια σημάδια δεν υπήρχαν. Φαίνεται να μεταφέρθηκε στα χέρια. Δεν υπήρχε το παραμικρό στη σορό. Ούτε τρίψιμο σε κάποια επιφάνεια και μάλιστα το σώμα ήταν γυμνό» 

Πρόεδρος: «Θα μπορούσαν να ξέρουν ότι ήταν ζωντανή όταν την έριχναν στη θάλασσα;» 

Μάρτυρας: «Ξέρουμε με βεβαιότητα πως όταν την έριχναν στη θάλασσα ήταν ζωντανή. Τώρα αν το ήξεραν ή δε το ήξεραν δε μπορώ να πω. Αν είχαν ειδικές γνώσεις να μετράνε σφυγμούς, να δουν αναπνοή» 

Πρόεδρος: «Οι κακώσεις στο κρανίο έγιναν για εξαναγκασμό σε σεξ;» 

Μάρτυρας: «Αυτό δε μπορώ να το ξέρω. Το ότι τα τραύματα ήταν πολλαπλά δείχνει το λιγότερο βασανισμό. Τον βασανίζεις τον άλλο έτσι, ακόμη και αν δε θες να τον σκοτώσεις. Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Όλα αυτά μάλλον έγιναν από δυο άτομα. Μια μπουνιά, ένας στραγγαλισμός μπορεί να γίνει και από έναν, αλλά αυτή η πολλαπλότητα αυξάνει τη πιθανότητα να εμπλέκονται περισσότεροι από ένας» 

Πρόεδρος: «Η παρουσία τόσου αίματος σε όλους τους χώρους, στο μπάνιο, στο δωμάτιο τι μας λέει;» 

Μάρτυρας: «Χαρακτηριστικό των κακώσεων της κεφαλής είναι η μεγάλη απώλεια αίματος. Το ότι τα αίματα βρίσκονταν σε διαφόρους χώρους δείχνε ότι πρόκειται για κάτι με διάρκεια μεγαλύτερη από αυτό που λέμε μια στιγμή, καθώς ότι υπήρχε μετακίνηση» 

Πρόεδρος: «Δείχνει ότι έγινε μάχη;» 

Μάρτυρας: «Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού. Να πάρεις ένα σώμα και να το πετάξεις; Δεν υπήρχε συναίνεση. Οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση» 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ