«Ήθελες και να καταγγείλεις ε;» - Καταγγελία για υπέρμετρη βία στη σύλληψη του Βασίλη Δημάκη

Οι φόβοι όλων όσων παρακολουθούμε την υπόθεση του Βασίλη Δημάκη και γνωρίζουμε τα στοιχειώδη για τη λειτουργία της αστυνομίας και του κράτους τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώθηκαν. 

«Ήθελες και να καταγγείλεις ε;» - Καταγγελία για υπέρμετρη βία στη σύλληψη του Βασίλη Δημάκη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η δικηγόρος του Ηλέκτρα Κούτρα μίλησε μαζί του και σε σχετική ανάρτησή της αναφέρει τα παρακάτω:

«Ο Βασίλης Δημάκης μου μίλησε από το χώρο κράτησής του και μου μετέφερε τα εξής: Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι. Έγινε έφοδος σε σπίτι, χωρίς επίδειξη εντάλματος και χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου μπούκαραν περί τα 20 ΕΚΑΜ, παρουσία γυναικών και ενός μωρού που τρομοκρατήθηκαν.

Ο Βασίλης Δημάκης ερίφθη καταγής από ομάδα αστυνομικών, πιέστηκε από μπότες 2 αστυνομικών στο στέρνο με τρόπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και νόμιζε πως πεθαίνει, ενώ κλωτσήθηκε στα πλευρά από μέλη της ομάδας, με ιαχές ενάντια στις δηλώσεις του για τον τ. αντιπρόεδρο του ΣτΕ κλπ. («ήθελες και να καταγγείλλεις, ε;») ενώπιον των υπολοίπων που επικροτούσαν την παρ' ολίγον θανάσιμη βία.

Ζητά έκτοτε να καταγγείλλει την μεταχείρισή του και την μεταφορά του σε νοσοκομείο, προς τεκμηρίωση των βλαβών και δεν τα έχει καταφέρει.

Βρίσκεται στην Ασφάλεια Πειραιά».

Επιστολή του Βασίλη Δημάκη στο 2020mag.gr: «Θα καταθέσω μόνο την αλήθεια μου»


Ο Βασίλης Δημάκης στην χθεσινή επιστολή του στο 2020mag.gr, καταγγέλλει ονομαστικά όλο το παρακράτος που μεγαλουργεί όπως ισχυρίζεται -και- στις φυλακές, προστατευμένο κάτω από τις φτερούγες της κεντρικής εξουσίας.

  • «Δεν θα πηγαινοερχόμουν για τόσο καιρό τζάμπα στο κάτεργο του Κορυδαλλού, στο χαμαιτυπείο που καταφέρνει και στεγάζει σε τόσο υψηλό ποσοστό τόσο πολλούς διεφθαρμένους επίορκους δημόσιους λειτουργούς ανά τετραγωνικό μέτρο. Εδώ και ένα χρόνο ο Κορυδαλλός έχει μία ανίκανη διοίκηση, ικανή μόνο στη διαφθορά και στις προσωπικές εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο, αρχής γενομένης από τη διευθύντρια σ. Σοφία Στέφη αλλά και τους δυο-τρεις αρχιφύλακες που μοιράζονται την εξουσία».
  • «Η εισαγγελέας Πρωτοδικών, που εκτελεί χρέη επόπτριας στον Κορυδαλλό, εδώ και κάτι μέρες, όπως και η Μαρία Στέφη, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για λογαριασμό της Σοφίας Νικολάου ξεπληρώνοντας χάρη, εκτελώντας συμβόλαιο, όπως θέλει το ερμηνεύει κανείς και αυτό το γνωρίζω εκ των έσω, δεν είναι εικασίες».

Καλούμε τους:

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο,

Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου,

Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Γ. Παπαθανασίου,

Να απαντήσουν τόσο για τις συνθήκες σύλληψής του καθώς και για τα όσα πολύ σοβαρά καταγγέλλει ο Βασίλης Δημάκης για τη λειτουργία της φυλακής Κορυδαλλού .

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ