Ντένζελ Ουάσινγκτον στα Όσκαρ: «Αν διαβάζεις εφημερίδες είσαι παραπληροφορημένος» (video)

Σκληρή κριτική στα ΜΜΕ άσκησε με δηλώσεις του μετά το τέλος της τελετής των Όσκαρ, ο σπουδαίος ηθοποιός Ντένζελ Ουάσινγκτον

Ντένζελ Ουάσινγκτον στα Όσκαρ: «Αν διαβάζεις εφημερίδες είσαι παραπληροφορημένος» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Αν δεν διαβάζεις τις ειδήσεις είσαι δεν είσαι πληροφορημένος. Αν διαβάζεις τις ειδήσεις, είσαι παραπληροφορημένος», δήλωσε με νόημα σε δημοσιογράφους ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, μετά το τέλος της τελετής για τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

«Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα της ανάγκης για υπερβολική πληροφόρηση;», ρώτησε ο σπουδαίος ηθοποιός τους δημοσιογράφους, για να απαντήσει ο ίδιος: «ένα από τα αποτελέσματα είναι η ανάγκη του να βγάλεις την είδηση πρώτος, όχι να λες την αλήθεια. Άρα ποια είναι η ευθύνη που έχετε εσείς οι δημοσιογράφοι; Να λέτε την αλήθεια. Όχι να είστε οι πρώτοι που βγάζετε την είδηση, αλλά η είδηση να είναι αληθινή. Ζούμε σε μια εποχή που μας νιάζει να είμαστε πρώτοι. δεν μας νοιάζει ποιος πληγώνεται ή καταστρέφεται, δεν μας νοιάζει αν είναι αλήθεια. Απλά να "πουλήσουμε". Όταν εξασκείσαι σε κάτι, γίνεσαι καλός, συμπεριλαμβανομένης και της μ@λακίας και των ψεμμάτων».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ