Η Έλενα Ακρίτα για τη δικαστική διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή

Η Έλενα Ακρίτα ενημέρωσε για την έκβαση της δικαστικής διαμάχης που έχει με τον Μάρκο Σεφερλή από το 2018.

Η Έλενα Ακρίτα για τη δικαστική διαμάχη με τον Μάρκο Σεφερλή
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Έλενα Ακρίτα έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει μάχες για τα δικαιώματα των γυναικών, μειονοτήτων και είδους διαφορετικότητας που υφίσταται κοινωνική καταπίεση.  

Μία από αυτές τις μάχες ήταν και το άρθρο της για την ακυρωθείσα συνεργασία του Μάρκου Σεφερλή με το θέατρο Παλλάς, το 2018.

«...Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θεωρείται μέγας ηθοποιός ο Μάρκος Σεφερλής. Ταλαντούχος ναι, αλλά όταν κάνεις το ταλέντο σου παρκέ για τις παντόφλες της στενομυαλιάς, του ρατσισμού και της κάθε μορφής φοβίας να το βράσω το ταλέντο. Ο κύριος Σεφερλής στις επιθεωρήσεις του – που γράφει ο ίδιος, κι αυτό λέει πολλά – χλευάζει τις γυναίκες, τους γκέι, τους ξένους, τους υπέρβαρους, τους διαφορετικούς. Καθησυχάζει τον θεατή πως είναι ΟΚ να έχει μυαλό κότας, είναι ΟΚ να βρίζει ό,τι δεν καταλαβαίνει, να καταριέται ό,τι τον τρομάζει. Αλλωστε, έτσι γεμίζουν τα Δελφινάρια, με χάδια και γλυκόλογα σ" ένα κοινό που έχει πάντα δίκιο», είχε γράψει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο της τότε η Έλενα Ακρίτα.

Αυτό που ακολούθησε ήταν η εξοντωτική μύνηση του Μάρκου Σεφερλή, που ζητούσε 100.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης.

Όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα «ο Μάρκος Σεφερλής κέρδισε την αγωγή που είχε κάνει εναντίον μου και εναντίον της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Προφανώς ο δημόσιος λόγος του δεν κρίθηκε από το δικαστήριο ούτε ομοφοβικός, ούτε ρατσιστικός. Οι δε δημοσιογράφοι οφείλουν να αυτολογοκρίνονται μην και ενοχλησουν τους οπαδούς του κακοποιητικου λόγου.

Η σκοταδιστική αυτή απόφαση μάς γυρίζει χρόνια πίσω: ενθαρρύνει τον ρατσιστικό λόγο προς τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ή τα άτομα που το ύψος, τα κιλά και το σώμα τους δεν συμφωνούν με την ’κανονικότητας’ του κάθε Προκρούστη. Ο Σεφερλής και οι όμοιοι του μπορούν ανενόχλητα πλέον να χλευάζουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

Αν και πολλά Μέσα είχαν χθες τίτλους όπως "Έχασε από τον Σεφερλή η Ακρίτα και πρέπει να του πληρώσει 8.000 ευρώ", η απόφαση είναι πρωτόδικη και θα τελεσιδικήσει στο Εφετείο.

*η συντακτική ομάδα του 20/20 Magazine στηρίζει -χωρίς "ναι μεν, αλλά"- την Έλενα Ακρίτα και σε αυτή τη μάχη

Η σχετική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

Ο Μάρκος Σεφερλής κέρδισε την αγωγή που είχε κάνει εναντίον μου και εναντίον της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Προφανώς ο δημόσιος λόγος του δεν κρίθηκε από το δικαστήριο ούτε ομοφοβικός, ούτε ρατσιστικός. Οι δε δημοσιογράφοι οφείλουν να αυτολογοκρίνονται μην και ενοχλησουν τους οπαδούς του κακοποιητικου λόγου.

Η σκοταδιστική αυτή απόφαση μάς γυρίζει χρόνια πίσω: ενθαρρύνει τον ρατσιστικό λόγο προς τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ή τα άτομα που το ύψος, τα κιλά και το σώμα τους δεν συμφωνούν με την ’κανονικότητας’ του κάθε Προκρούστη. Ο Σεφερλής και οι όμοιοι του μπορούν ανενόχλητα πλέον να χλευάζουν τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Στα πρακτικά τώρα. Ο Σεφερλής είχε ζητήσει 100.000 € αποζημίωση και του επιδικάστηκαν οι 8.000 €. Επίσης δεν έγινε δεκτό το αίτημα του να μάς βάλει (τους υπεύθυνους της εφημερίδας κι εμένα) φυλακή.

Για να τελειώνουμε. Από το επίμαχο κείμενο μου δεν αλλάζω ούτε ‘και’. Υποστηρίζω μέχρι κεραίας αυτά που έγραψα. Και θα συνεχίσω τον αγώνα μου για να καταδικαστεί επιτέλους η ρητορική μίσους από τον δημόσιο λόγο.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο του σίριαλ όπου με το γνωστό του κακοποιητικό τρόπο υποδύεται μια γυναίκα.

Σας ευχαριστώ για την αγάπη, σας ευχαριστώ για τη στήριξη και δεν χανόμαστε βρε. Χέρι χέρι θα προχωράμε στους ίδιους δρόμους, χέρι-χέρι θα διεκδικούμε ίσα δικαιώματα για όλους-ες-α, μέχρι η ρητορική μίσους να πάει εκεί που είναι η θέση της. Στον υπόνομο της Ιστορίας.

Πάμε παρακάτω. Στο εφετείο.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ