Ουκρανός διαπραγματευτής: «Η Ρωσία αποδέχθηκε τις ουκρανικές θέσεις - Πιθανή συνάντηση Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Ουκρανίας, Νταβίντ Αραχάμια, η Ρωσία έκανε «προφορικά» αποδεκτές τις βασικές θέσεις της Ουκρανίας (πλην αυτών για την Κριμαία) και το μόνο που απομένει είναι η γραπτή επιβεβαίωση.

Ουκρανός διαπραγματευτής: «Η Ρωσία αποδέχθηκε τις ουκρανικές θέσεις - Πιθανή συνάντηση Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η Ρωσία αποδέχθηκε επίσημα όλες τις ουκρανικές θέσεις, εκτός από αυτές που αφορούν το ζήτημα της Κριμαίας», είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο διαπραγματευτής της ουκρανικής πλευράς.

Ο Νταβίντ Αραχάμια διευκρίνισε πάντως πως «δεν υπάρχει επίσημη γραπτή επιβεβαίωση» αλλά μόνο η προφορική αποδοχή.

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής άφησε άφησε επίσης ανοιχτή την πιθανότητα απευθείας συνάντησης μεταξύ του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Τουρκία.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν μας τηλεφώνησε, όπως και στον Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι θα φιλοξενούσε μια τέτοια συνάντηση», αποκάλυψε ο Νταβίντ Αραχάμια. «Πιστεύουμε ότι ο τόπος θα είναι πιθανόν η Άγκυρα ή η Κωνσταντινούπολη», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας, Ντιμίτρι Πεσκόφ δήλωσε από την πλευρά του ότι οι συνομιλίες με την Ουκρανία είναι δύσκολες, αλλά το σημαντικό είναι ότι συνεχίζονται.

«Η Ουκρανία είναι μια πολύ δύσκολη χώρα. Είναι εχθρική απέναντί μας», είπε σε τηλεοπτικό σταθμό της Λευκορωσίας.  

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ