Κυνική παραδοχή Ζελένσκι για "Τάγμα Αζόφ": «Είναι αυτό που είναι αλλά υπερασπίζονται την πατρίδα» (video)

Επίσημη και κυνική παραδοχή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για το νεοναζιστικό "Τάγμα Αζόφ" στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX News.

Κυνική παραδοχή Ζελένσκι για
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο FOX News και τον δημοσιογράφο Μπρετ Μπάιερ, ο Ουκρανός πρόεδρος παραδέχθηκε πως το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ «είναι αυτό που είναι»,  λέγοντας όμως παράλληλα πως είναι πατριώτες που υπερασπίζονται την πατρίδα και μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.


Ουκρανία - Έλληνας ομογενής στον ΣΚΑΪ: «Κινδυνεύουμε από τους Ουκρανούς φασίστες» (video)


«Θέλω να ξεκαθαρίσετε κάτι για εμάς. Υπάρχουν αναφορές και εκθέσεις για το Τάγμα Αζόφ που λέγεται ότι είναι ένας ναζιστικός παραστρατιωτικός οργανισμός στη χώρα σας και υπάρχουν εκθέσεις ότι έχουν προβεί σε θηριωδίες. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι αμερικάνοι πολίτες για ουκρανικές μονάδες όπως το τάγμα Αζόφ;», ρώτησε τον Βολοντίμιρ Ζελέλνσκι ο δημοσιογράφος του FOX News.


Καθηγητής Γεωπολιτικής: «Το ουκρανικό νεοναζιστικό "Τάγμα Αζόφ" δολοφονεί κόσμο» (video)


«Το Αζόφ είναι αυτό που είναι και υπερασπίστηκαν την πατρίδα. Όλα αυτά τα τάγματα ενσωματώθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Οι μαχητές του Αζόφ δεν δρουν πλέον αυτόνομα αλλά είναι στις τάξεις του ουκρανικού στρατού. Το 2014 υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που μερικοί από αυτούς τους εθελοντές μας, όντως παραβίασαν τους νόμους και μπήκαν φυλακή. Ο νόμος είναι πάνω απ' όλα», απάντησε με απόλυτη φυσικότητα ο Ουκρανός πρόεδρος.


Τι είναι το Τάγμα Αζόφ... σε 5 λεπτά (video)

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ