«Το Κίεβο είναι έτοιμο να δεχθεί καθεστώς ουδετερότητας»

Σε καλό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

«Το Κίεβο είναι έτοιμο να δεχθεί καθεστώς ουδετερότητας»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η ουκρανική πλευρά υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση σε ζητήματα που συνδέονται με το καθεστώς ουδετερότητας και την αποπυρηνικοποίηση της Ουκρανίας», ανέφερε με ανάρτησή του στο telegram, ο επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής αποστολής, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Θυμίζουμε πως χθες ο ουκρανός επικεφαλής στην διαπραγμάτευση των δύο πλευρών, Νταβίντ Αραχάμια είχε ισχυριστεί χθες, πως η Μόσχα έχει αποδεχθεί «προφορικά» όλες τις ουκρανικές θέσεις, πλην αυτών για την Κριμαία».

Ο Μεντίνσκι, σχολιάζοντας της δηλώσεις του ομολόγου του δήλωσε πως: «Έχω μόνο μια αντίρρηση. Στην πραγματικότητα όλες αυτές οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που ζητάει η Ρωσία από το 2014».

«Αν ο Νταβίντ Αραχάμια χαρακτηρίζει όλο αυτό ως ουκρανική θέση, ας το κάνει», συμπλήρωσε ο Μεντίνσκι, λέγοντας επίσης πως «οι ουκρανοί διπλωματικοί και στρατιωτικοί "ειδικοί" καθυστερούν πολύ να επιβεβαιώσουν ακόμη και τις συμφωνίες που έχουν ήδη επιτευχθεί σε πολιτικό επίπεδο», υποστήριξε.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ