Διεθνείς διαστάσεις παίρνουν οι εικόνες ντροπής με το Αζόφ στη Βουλή

«Το βίντεο μαχητή του Αζόφ επισκιάζει την ομιλία του Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters για τις εικόνες ντροπής που εκτιλύχθηκαν χθες (07/04), με ευθύνη της κυβέρνησης και του προεδρείου του κοινοβουλίου.

Διεθνείς διαστάσεις παίρνουν οι εικόνες ντροπής με το Αζόφ στη Βουλή
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η ομιλία του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, προκάλεσε οργή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίστηκε ως Έλληνας μέλος του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ της Ουκρανίας εμφανίστηκε σε βίντεο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

«Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ζελένσκι έδειξε ένα βίντεο με μήνυμα ενός άνδρα που αυτοπροσδιορίστηκε ως μέλος του τάγματος Αζόφ, μιας ακροδεξιάς πολιτοφυλακής που τώρα ανήκει στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας. "Σας απευθύνομαι ως Έλληνας στην καταγωγή. Είμαι ο Μιχαήλ, ο παππούς μου πολέμησε κατά των Ναζί... Συμμετέχω στην άμυνα της Ουκρανίας μέσω του τάγματος Αζόφ"», είπε, όπως αναφέρει το πρακτορείο ιδήσεων.

Το ρεπορτάζ του Reuters συνεχίζει:

Ο Ζελένσκι, ο οποίος προσκλήθηκε να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο από τον συντηρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, δέχτηκε χειροκροτήματα από τους βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

Όμως το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μια οργισμένη αντίδραση από τα αριστερά κόμματα.

Λίγο μετά την ομιλία, ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το περιστατικό ήταν πρόκληση. «Η αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι δεδομένη. Αλλά οι Ναζί δεν μπορούν να έχουν λόγο στο κοινοβούλιο», έγραψε στο Twitter. Το tweet του είχε κερδίσει περισσότερα από 3.900 like μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι το μήνυμα ενός μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν «λανθασμένο και άστοχο».


πηγη: Reuters 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ