Μετά την αποκάλυψη του 20/20 το υπουργείο Εργασίας "παγώνει" τις συνέπειες ελέγχων για αναπηρικά επιδόματα

Το ρεπορτάζ του Σοφοκλή Αρχοντάκη στο 2020mag.gr με τίτλο «Κυβερνητική επίθεση σε μονογονεϊκές οικογένειες ΑμεΑ - Ζητάνε αναδρομικά επιστροφή επιδομάτων», στις 11/04, ανάγκασε το υπουργείο Εργασίας σε άμεση αναδίπλωση, ανακοινώνοντας συγκεκριμένα πως «με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων "παγώνουν" οι συνέπειες αυτών των ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σφαιρικά και με πνεύμα δικαιοσύνης».

Μετά την αποκάλυψη του 20/20 το υπουργείο Εργασίας
ΠΡΟΒΟΛΗ

Εδώ και λίγους μήνες, η κυβέρνηση διενεργούσε ελέγχους και έστελνε επιστολές σε μονογονεϊκές οικογένειες ΑμΕΑ, ζητώντας «ΕΝΤΟΣ 3 ΜΗΝΩΝ» αναδρομικές επιστροφές επιδομάτων δεκάδων χιλιάδων ευρώ (έως 31.000 ευρώ).

Το θέμα ανέδειξε με έγγραφα και μαρτυρίες στις 11/04, το ρεπορτάζ του Σοφοκλή Αρχοντάκη στο 2020mag.gr, τονίζοντας μάλιστα πως το θέμα ήταν εν γνώση της αρμόδιας υφυπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Αυτό ανάγκασε το υπουργείο Εργασίας να εκδώσει άμεσα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «παγώνουν» οι συνέπειες αυτών των ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σφαιρικά και με πνεύμα δικαιοσύνης»


Κυβερνητική επίθεση σε μονογονεϊκές οικογένειες ΑμεΑ - Ζητάνε αναδρομικά επιστροφή επιδομάτων (έγγραφα)


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας:

Σε σχέση με δημοσιεύματα για την περικοπή αναπηρικών επιδομάτων διευκρινίζονται τα εξής:

Ο ΟΠΕΚΑ προβαίνει σε τακτικούς ελέγχους σε σχέση με τη παροχή επιδομάτων, όπως προβλέπεται στον ν.4520/2018. Αντίστοιχοι έλεγχοι έχουν γίνει και πριν την εκλογή της σημερινής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών βρέθηκαν περιπτώσεις επιδοματούχων, που λαμβάνουν ταυτόχρονα και σύνταξη και επίδομα.

Με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «παγώνουν» οι συνέπειες αυτών των ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα σφαιρικά και με πνεύμα δικαιοσύνης σε συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (e-ΕΦΚΑ και ΟΠΕΚΑ) και των αντίστοιχων υπηρεσιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ