Απίστευτη καταγγελία μουσικού ορχήστρας γνωστού τραγουδιστή για εικονικό εμβολιασμό

Ένα πραγματικά αδιανόητο περιστατικό εικονικού εμβολιασμού που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος από τη δικαιοσύνη, κατήγγειλε μουσικός σε ορχήστρα γνωστού τραγουδιστή.

Απίστευτη καταγγελία μουσικού ορχήστρας γνωστού τραγουδιστή για εικονικό εμβολιασμό
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με την καταγγελία, γνωστός τραγουδιστής, την άνοιξη του 2021, είχε κλείσει συναυλίες στο εξωτερικό με το σχήμα του. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μεταβούν οι καλλιτέχνες στη χώρα προορισμού ήταν ο διπλός εμβολιασμός, ώστε να μην μπουν σε πολυήμερη καραντίνα. Επειδή την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε στην Ελλάδα η δυνατότητα, λόγω ηλικίας, να εμβολιαστούν τα περισσότερα μέλη της ορχήστρας από τα το Εθνικό σύστημα εμβολιασμού «οι παραγωγοί  βρήκαν το δικό τους τρόπο να ξεπεραστεί το εμπόδιο».

Μουσικός που εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα κατήγγειλε μέσω του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ένα περιστατικό εικονικού εμβολιασμού, που διενεργήθηκε «από άγνωστο πρόσωπο που δήλωνε γιατρός, χωρίς λήψη ιατρικού ιστορικού, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς ασθενοφόρο για την περίπτωση επιπλοκής», ενώ όπως αναφέρει τους δόθηκε «πιστοποιητικό εμβολιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας με ημερομηνίες διαφορετικές από τις πραγματικές, το οποίο ανέφερε ψευδώς, ως τόπο εμβολιασμού το εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού».

Διαβάστε ολόκληρη την επίσημη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου:

Πριν λίγες ημέρες συνάδελφος που εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα μας κοινοποίησε το περιεχόμενο μηνυτήριας αναφοράς, που έχει κάνει  κατά αγνώστων. Το περιστατικό που αναφέρει είναι πραγματικά αδιανόητο και είναι σημαντικό να διερευνηθεί σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Ο συνάδελφος εργαζόταν σταθερά από το 2016 έως το 2021 που έγινε το περιστατικό που καταγγέλλει, στην ορχήστρα  γνωστού τραγουδιστή.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο συγκεκριμένος τραγουδιστής την άνοιξη του 2021 είχε κλείσει συναυλίες στο εξωτερικό με το σχήμα του. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μεταβούν οι καλλιτέχνες στη χώρα προορισμού ήταν ο διπλός εμβολιασμός, ώστε να μην μπουν σε πολυήμερη καραντίνα. Επειδή την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε στη Χώρα μας η δυνατότητα να εμβολιαστούν από τα το Εθνικό σύστημα εμβολιασμού οι  περισσότεροι συντελεστές λόγω ηλικίας, οι παραγωγοί  βρήκαν το δικό τους τρόπο να ξεπεραστεί το εμπόδιο.

Οι συντελεστές της συναυλίας κλήθηκαν, σε γνωστό νυχτερινό κέντρο για να εμβολιαστούν. Ο  τραγουδιστής και συνεργάτες του, σύμφωνα με την καταγγελία, διαβεβαίωσαν για τη νομιμότητα και την ασφάλεια της διαδικασίας και για το ότι θα λάμβαναν και πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η διαδικασία έγινε από άγνωστο πρόσωπο που δήλωνε γιατρός, χωρίς λήψη ιατρικού ιστορικού, χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό, χωρίς ασθενοφόρο για την περίπτωση επιπλοκής. Ο συνάδελφος αναφέρει ότι το φιαλίδιο του εμβολίου ήταν χωρίς ετικέτα, παρά το ότι τους είχαν δηλώσει ότι πρόκειται για το εμβόλιο της Pfizer.

Στο αεροδρόμιο πριν την πτήση  και αφού είχαν κάνει και τη δεύτερη δόση, τους δόθηκε πιστοποιητικό εμβολιασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας με ημερομηνίες διαφορετικές από τις πραγματικές, το οποίο ανέφερε ψευδώς, ως τόπο εμβολιασμού το εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού.

Οι συνάδελφοι μερικές εβδομάδες μετά τον υποτιθέμενο εμβολιασμό διαπίστωσαν ότι τα τεστ αντισωμάτων έδειχναν ότι, κανένας τους δεν είχε αντισώματα

Μετά την αποκάλυψη αυτή συνεργάτης του τραγουδιστή προσπαθώντας να απαντήσει στα ερωτήματα των συναδέλφων  ανέφερε  μεταξύ άλλων  ότι, μπορεί να ήταν κακή η συντήρηση του εμβολίου ή ακόμα να μην τους χορήγησαν εμβόλιο, αλλά νερό ή φυσιολογικό ορό!

Μετά από έρευνά του ο συνάδελφος που έκανε την καταγγελία, διαπίστωσε ότι,  ο υποτιθέμενος εμβολιασμός ουδέποτε διενεργήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε είναι σε γνώση των αρχών της, ενώ ο διενεργήσας αυτήν ιατρός είναι ανύπαρκτο πρόσωπο.

Σε απάντησή τους σε εξώδικο που έστειλε ο συνάδελφος, συνομολογούν το σύνολο των πραγματικών περιστατικών, απεκδύονται ωστόσο κάθε ευθύνης, ισχυριζόμενοι ότι και οι ίδιοι έπεσαν θύματα, αφού έκαναν και αυτοί το υποτιθέμενο εμβόλιο. Όπως και ότι δεν  έχουν την ιδιότητα του εργοδότη, δείχνοντας ως υπεύθυνη μία άγνωστη  Ισραηλινή εταιρεία παραγωγής. Βέβαια με την ίδια εταιρεία παραγωγής οργάνωσαν μετά από λίγους μήνες συναυλία στο Εξωτερικό.

Θεωρούμε πολύ σημαντική την καταγγελία του συναδέλφου που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τα παραπάνω περιστατικά. Η δικαίωσή του και η τιμωρία των υπευθύνων  είναι απαραίτητη,  κυρίως για να αποκτήσει η ζωή μας και η υγεία μας, το σεβασμό που της αξίζει μέσα στους χώρους εργασίας. 

Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά, ότι είναι κρίσιμο για τη δουλειά μας, να σπάσει η λογική του «συνεργάτη». Είμαστε εργαζόμενοι με συγκεκριμένο εργοδότη και συγκεκριμένα δικαιώματα. Το περιστατικό που αποκαλύφθηκε κάνει καθαρό ότι σε κρίσιμες στιγμές αυτή η ιδιότητα είναι καθοριστική.

Στηρίζουμε με όλους τους τρόπους το συνάδελφο που  βγήκε μπροστά κάνοντας αυτή την καταγγελία.  Η υπόθεση αυτή είναι υπόθεση όλων των  εργαζόμενων του κλάδου.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ