Η Κίνα ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών H3N8 σε άνθρωπο

Η Κίνα κατέγραψε την πρώτη ανθρώπινη μόλυνση με το στέλεχος H3N8 της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσε η υγειονομική αρχή της χώρας, διευκρινίζοντας παράλληλα πως ο κίνδυνος εξάπλωσής του είναι χαμηλός.

Η Κίνα ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών H3N8 σε άνθρωπο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Ένα τετράχρονο αγόρι από την κεντρική επαρχία Χενάν βρέθηκε ότι είχε μολυνθεί με την παραλλαγή αφού ανέπτυξε πυρετό και άλλα συμπτώματα στις 5 Απριλίου, αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters.

«Καμία στενή του επαφή δεν μολύνθηκε από τον ιό», ανέφερε σε δήλωση η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

«Το παιδί είχε έρθει σε επαφή με κοτόπουλα και κοράκια που είχαν μεγαλώσει στο σπίτι του», πρόσθεσε.

Η μετάλλαξη H3N8 έχει ανιχνευθεί στο παρελθόν και σε άλλα μέρη του κόσμου σε άλογα, σκύλους, πτηνά και φώκιες, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαν αναφερθεί κρούσματα H3N8 σε ανθρώπους, δήλωσε το η Επιτροπή Υγείας της Κίνας (NHC).

Η επιτροπή είπε ότι μια αρχική αξιολόγηση έδειξε ότι η παραλλαγή δεν έχει ακόμη την ικανότητα να μολύνει αποτελεσματικά ανθρώπους και ότι ο κίνδυνος μεγάλης κλίμακας επιδημίας είναι χαμηλός.

Στην Κίνα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά στελέχη της γρίπης των πτηνών και ορισμένα μολύνουν σποραδικά τους ανθρώπους, συνήθως αυτούς που εργάζονται με πουλερικά.

Πέρυσι η Κίνα ανέφερε και το πρώτο κρούσμα του στελέχους H10N3 στον άνθρωπο.

Η Κίνα έχει τεράστιους πληθυσμούς εκτρεφόμενων και άγριων πτηνών πολλών ειδών, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάμειξη και τη μετάλλαξη των ιών των πτηνών.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ