Θα ξεπεράσει το 10% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο - Ευαγγελάτος: «Χειρότερα από εμάς η Γερμανία» (video)

Στο 9,4% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στη χώρα μας τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις πρώιμες εκτιμήσεις της EUROSTAT. To ποσοστό που θα ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ αρχές Μαΐου, ο πραγματικός πληθωρισμός θα ξεπερνά σίγουρα το 10%.

Θα ξεπεράσει το 10% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο - Ευαγγελάτος: «Χειρότερα από εμάς η Γερμανία» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σε πρωτοφανή επίπεδα, εδώ και πολλές δεκαετίες, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα φτάσει για όλο τον Απρίλιο, πάνω από 10%, όπως αναμενεται να ανακοινώσει την άλλη εβδομάδα η ΕΛΣΤΑΤ.

Το θηριώδες αυτό ποσοστό σημαίνει πως ο πληθωρισμός θα εξακολουθήσει να "ροκανίζει" και άλλο το εισόδημα των πολιτών, καθώς οι αυξήσεις του κατώτατου μισθού αποδεικνύονται κάτι λιγότερο από ψίχουλα, ενώ το πάγωμα των τριετιών στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μετά από απαίτηση του ΣΕΒ, συνεχίζει να ισχύει.

Την ίδια ώρα, σήμερα, στα κανάλια δίνεται πραγματική μάχη ώστε να εμπεδοθεί στην κοινή γνώμη πως σε όλη την Ευρώπη είναι ακριβώς το ίδιο.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, όπου ο Νίκος Ευαγγελάτος δήλωσε πως «αντίστοιχα βέβαια, χειρότερα από εμάς είναι η Γερμανία», με τον δημοσιογράφο που παρουσίαζε τα στοιχεία να απαντάει «Ναι, δεν το συζητάμε».

Συγκεκριμένα, η Γερμανία έχει πληθωρισμό 7,8%, με πολύ υψηλότερους μισθούς από την Ελλάδα, που όπως είπαμε καταγράφει πληθωρισμό 9,4%

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ