ΙΝΚΑ: «Στα χέρια της δικαιοσύνης η παράνομη και αθέμιτη ρήτρα αναπροσαρμογής»

«Στα χέρια της Δικαιοσύνης περνά την Τετάρτη 4 Μαΐου η υπόθεση της παράνομης, καταχρηστικής, αδιαφανούς και αθέμιτης ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτή.

ΙΝΚΑ: «Στα χέρια της δικαιοσύνης η παράνομη και αθέμιτη ρήτρα αναπροσαρμογής»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Όπως έγινε γνωστό, η νομική ομάδα του ΙΝΚΑ καταθέτει σήμερα (04/05) ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την πρώτη συλλογική αγωγή, κατά της ΔΕΗ, ενώ τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει και σς συλλογικές αγωγές κατά των υπόλοιπων ιδιωτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, σχετικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Πάνω από 1.600 καταναλωτές συμμετέχουν ως ενάγοντες στις αγωγές αυτές όπου ζητείται η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής και η επιστροφή των αντίστοιχων ποσών που κατέβαλαν οι πολίτες.

Επίσης, το ΙΝΚΑ - Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, καταθέτει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία οι ενάγοντες ζητούν να σταματήσουν, άμεσα και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος να χρεώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, να μην προχωρούν σε διακοπή ηλεκτροδότησης όσων πληρώνουν το υπόλοιπο, πλην της ρήτρας, μέρος των λογαριασμών τους και να αποκατασταθεί η διακοπείσα ηλεκτροδότηση σε όσους πελάτες πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές.

Οι συλλογικές αγωγές, όπως σημειώνεται,  θα εκδικασθούν ανεξαρτήτως νομοθετικών παρεμβάσεων από την κυβέρνηση.

το Ινστιτούτο Καταναλωτή, υπογραμμίζει επίσης ότι οι εγγραφές πολιτών στη συλλογική αγωγή θα συνεχισθούν και μετά την κατάθεσή της, ώστε να προστατευθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι καταναλωτές.

 

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ