Εικόνες φρίκης από την εισβολή ΜΑΤ στο ΑΠΘ - «Πονάω, δεν μπορώ να αναπνεύσω» (video)

Εικόνες άλλων, σκοτεινών εποχών διαδραματίστικαν με την ανατριχιαστική εισβολή δυνάμεων των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εικόνες φρίκης από την εισβολή ΜΑΤ στο ΑΠΘ - «Πονάω, δεν μπορώ να αναπνεύσω» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η εισβολή των ΜΑΤ στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, του ΑΠΘ, σε ώρα μάλιστα μαθήματος, θύμισε εικόνες που θέλουμε να ξεχάσουμε.

Οι αστυνομικές δυνάμεις γέμισαν το αμφιθέατρο με δακρυγόνα και τρομοκρατημένοι φοιτητές προσπαθούσαν να βγουν από το χώρο.

Πραγματικό σοκ προκαλουν βίντεο που δείχνουν τις δυνάμεις καταστολής να σέρνουν κυριολεκτικά στο έδαφος αιμόφυρτο φοιτητή, ο οποίος ακούγεται να λέει «πονάω, πονάω ρε γαμώτο, δεν μπορώ να πάρω ανάσα» και αστυνομικός να απαντάει «στ' @ρχίδι@ μας».

Της ανατριχιαστικής επίθεσης των ΜΑΤ είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών φοιτητικών οργανώσεων στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών, κατά της παρουσίας δυνάμεων καταστολής εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης, τουλάχιστον 3 φοιτητές βρίσκονται στα επείγοντα νοσοκομείου, ενώ ο ένας δέχθηκε χειροβομβίδα κρότου λάμψης πάνω του και δεν μπορεί να ακούσει καθόλου από το ένα αυτί.

Τα βίντεο και οι πληροφορίες που γίνονται γνωστα στο διαδίκτυο, προκαλούν πραγματικά φρίκη.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ