Νέα Σμύρνη: Απαλλάχθηκε οριστικά ο "Ινδιάνος" - «Θα λογοδοτήσουν για το φιάσκο»

Μέγα φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. και μια υπόθεση που θα πρέπει να μας προβληματίσει για το Κράτος Δικαίου.

Νέα Σμύρνη: Απαλλάχθηκε οριστικά ο
ΠΡΟΒΟΛΗ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, παύουν όλες οι κατηγορίες σε βάρος του Αλέξανδρου Μ., γνωστού και ως "Ινδιάνου", που είχε συλληφθή, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού, τον Μάρτιο του 2021 στην Νέα Σμύρνη, μετά το συλλαλητήριο στην περιοχή, κατά της αστυνομικής βίας.

Όπως όμως αποδείχθηκε, ο "ινδιάνος" όχι μόνο δεν συμμετείχε στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, αλλά εκείνη την ώρα έπαιζε μπάσκετ με φίλους του στην Ελευσίνα. Παρόλα αυτά ο 31χρονος παρέμεινε προφυλακισμένος επί επτά ολόκληρους μήνες

Το σημερινό βούλευμα που απαλάσσει οριστικά τον Αλέξανδρο Μ., εκθέτει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΛ.ΑΣ. και τους αστυνομικούς, που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Θυμίζουμε πως η σύλληψη του 31χρονου από την αστυνομία βασίστηκε σε κατάθεση - μύθευμα του γαμπρού του 31χρονου, ο οποίος τελικά, ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση.

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Μ., Παύλος Σαράκης εξέφρασε δήλωσε μετά τις σημερινές εξελίξεις «ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης»

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Σαράκη:

«Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων.

Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος-Δικαίου».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ