Βρετανίδα υπουργός: Οι πολίτες να αυξήσουν τις ώρες εργασίας ή να βρουν καλύτερη δουλειά για να καταπολεμήσουν την ακρίβεια (video)

Οργή και αντιδράσεις για τις δηλώσεις υπουργού της συντηρητικής κυβέρνησης (Tories) στο Ηνωμένο Βασίλειο, που δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν τους αυξημένους λογαριασμούς και την ακρίβεια, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δουλεύουν περισσότερες ώρες ή να βρουν μια «καλύτερα αμειβόμενη δουλειά».

Βρετανίδα υπουργός: Οι πολίτες να αυξήσουν τις ώρες εργασίας ή να βρουν καλύτερη δουλειά για να καταπολεμήσουν την ακρίβεια (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η Ρέιτσελ Μακλίν, υπουργός Προστασίας του Πολίτη (υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών), είπε ότι οι οικογένειες θα μπορούσαν να «προστατευτούν» από την κρίση της αύξησης κόστους ζωής, δουλεύοντας περισσότερες ώρες ή βρίσκοντας καλύτερη δουλειά.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και χαρακτηρίστηκαν «εκτός πραγματικότητας» και «προσβλητικά», καθώς τα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας και τροφίμων.

«Μακροπρόθεσμα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας και να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι είναι σε θέση να προστατεύονται καλύτερα, είτε αναλαμβάνοντας περισσότερες ώρες ουλειάς είτε να βρίσκουν μια καλύτερα αμειβόμενη δουλειά. Σε αυτό εστιάζουμε ως κυβέρνηση», είπε η υπουργός μιλώντας στο βρετανικό κανάλι Sky News τη Δευτέρα (16/05).

Ο βουλευτής των Εργατικών και σκιώδης υπουργός Οικονομικών, Τουλίπ Σίντικ, χαρακτήρισε τις δηλώσεις της υπουργού "εκτός πραγματικότητας".

«Αυτό είναι τόσο προσβλητικό για τόσους πολλούς από τους πολίτες που εργάζονται σκληρα τόσες ώρες και αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα. Δεν είναι περίεργο που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι πολιτικοί δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα».

Είχε προηγηθεί και άλλη δήλωση του επίσης συντηρητικού βουλευτή, Λι Άντερσον που πυροδότησε οργή, καθώς είχε ισχυριστεί ότι πολλοί φτωχοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν τράπεζες τροφίμων για να επιβιώσουν, το κάνουν «δεν μπορούν να μαγειρέψουν σωστά» και «δεν μπορούν να κάνουν οικογενειακό προϋπολογισμό».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ