Ρατσιστικό πογκρόμ σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – Τραυματίστηκε 16χρονος (video - εικόνες)

Πολύ σοβαρή καταγγελία ρατσιστικού πογκρόμ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας, καταγγελία που αναφέρει ότι ομάδα 30-40 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, σε έξι ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στον ξενώνα της Κοινωνικής Οργάνωσης, στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Ρατσιστικό πογκρόμ σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα – Τραυματίστηκε 16χρονος (video - εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με την καταγγελία της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων “ΑΡΣΙΣ”, οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στους ανήλικους με καδρόνια, πέτρες και τσιμεντόλιθους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα 16χρονο παιδί που δέχθηκε χτύπημα με καδρόνι στο κεφάλι.

Το θύμα της επίθεσης υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού.

H ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ:

Με τσιμεντόλιθους, πέτρες και καδρόνια ομάδα περίπου 30 – 40 νεαρών που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες επιτέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον ξενώνα της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Περαία, όπου φιλοξενούνται 25 ασυνόδευτοι πρόσφυγες.

Όλα άρχισαν όταν οκτώ νεαροί έβρισαν και κυνήγησαν αναίτια μια παρέα έξι ασυνόδευτων παιδιών, που κάθονταν σε πλατεία κοντά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, δίπλα στον ξενώνα. Έπιασαν και χτύπησαν στο κεφάλι με καδρόνι ένα 16χρονο παιδί από το Πακιστάν και στη συνέχεια το γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο και του έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο. Το παιδί γλίτωσε χάρη στην παρέμβαση δύο διερχόμενων αντρών, οι οποίοι υπερασπίστηκαν το προσφυγόπουλο και οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή.

Aκολούθως όμως συγκεντρώθηκαν περίπου 30 με 40 νεαροί και έφτασαν έξω από τον ξενώνα με επιθετικές διαθέσεις, πετώντας πέτρες, τσιμεντόλιθους και καδρόνια. Οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ ασφάλισαν τη δομή για να προστατέψουν τα παιδιά που ήταν μέσα. Η επίθεση έληξε με την παρέμβαση των γειτόνων που βγήκαν στα μπαλκόνια φωνάζοντας στους επιτιθέμενους να σταματήσουν κι ότι θα καλέσουν την αστυνομία, οπότε οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο έπειτα από κλήσεις εργαζομένων της δομής και γειτόνων και ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη κατά αγνώστων. Ο τραυματισμένος ανήλικος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, το πόρισμα του οποίου αναμένεται.

Η ΑΡΣΙΣ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση και επισημαίνει την καταλυτική παρέμβαση κατοίκων της Περαίας, που έχουν αγκαλιάσει τον ξενώνα.

Η ΑΡΣΙΣ καλεί την τοπική κοινότητα και τους φορείς να βοηθήσουν στο έργο της, απομονώνοντας ρατσιστικές συμπεριφορές και ενέργειες, ενώ ευχαριστεί τις αστυνομικές αρχές της Περαίας, της Θέρμης και της Πυλαίας που έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και να συνδράμουν στην προστασία των φιλοξενούμενων προσφύγων.

Η δομή της ΑΡΣΙΣ στην Περαία, λειτουργεί στην περιοχή από τις 5 Απριλίου και φιλοξενεί 25 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, στο πλαίσιο του έργου «ΜΕΤΟΙΚΟΣ» του Ταμείου Ασύλου, που εντάσσεται στο Ταμειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ΕΠΑ 2021-2025

πηγη: thestival.gr

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ