ΑΠΘ: Εικόνα απολυταρχικού καθεστώτος - Συνέντευξή Τύπου φοιτητών με "φόντο" τα ΜΑΤ (video - εικόνες)

Εικόνες που παραπέμπουν στη δεκαετία του '60, εκτυλίχθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν περικυκλωμένοι από δυνάμεις των ΜΑΤ, εκπρόσωποι φοιτητών στο ΑΠΘ.

ΑΠΘ: Εικόνα απολυταρχικού καθεστώτος - Συνέντευξή Τύπου φοιτητών με
ΠΡΟΒΟΛΗ

Στο χώρο του campus του ΑΠΘ, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι φοιτητών. Ακριβώς από πίσω τους καθόλο τη διάρκεια, βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και μάλιστα και "Άυρα" της ΕΛ.ΑΣ.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών ανέφεραν πως η κατασκευή της βιβλιοθήκης είναι προσχηματική και εξυπηρετεί τους σκοπούς της κυβέρνησης για εγκατάσταση ένοπλων αστυνομικών στα πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές ισχυρίστηκαν πώς η δημιουργία κλίματος έντασης στο ΑΠΘ, είναι προσχεδιασμένη και κατήγγειλαν την ΕΛ.ΑΣ. για υπέρμετρη χρήση βίας και στοχοποίηση φοιτητών.

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ποτέ η εγκατάσταση των ΟΠΠΙ στο πανεπιστήμιο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, εκπρόσωπος του συλλόγου διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού, αλλά και οι δύο φοιτητές που είχαν προσαχθεί χθες μετά τα επεισόδια το μεσημέρι και που αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

To thessnews.gr αναφέρει συγκεκριμένα πως οι φοιτητές, ανέφεραν, μεταξύ άλλων ότι θα βρίσκονται μπροστά στις πύλες των πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε –και σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη– αναμένεται να τοποθετηθούν οι πανεπιστημιακοί αστυνομικοί στα ΑΕΙ της χώρας.

Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΥΜΕΤ – ΥΜΑΤ έχουν παραταχθεί ακριβώς πίσω από τους φοιτητές, ενώ στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε και ο τραυματισμός του φοιτητή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το πρωί έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η Αύρα, το όχημα της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ