Εκπρόσωποι της ΔΕΗ: «Αν δεν πληρωθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, θα πέσει η κυβέρνηση - Μπαταχτσήδες όσοι δεν πληρώνουν» (video)

Πλήρως αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε ο δικηγόρος Μάριος Μαρινάκος στην εκπομπή KONTRA24, όσον αφορά στα όσα ελέχθησαν από τους νομικούς εκπροσώπους της ΔΕΗ, στη δίκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου και αποφασίστηκε η απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε ευάλλωτα νοικοκυριά αν δεν πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Εκπρόσωποι της ΔΕΗ: «Αν δεν πληρωθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, θα πέσει η κυβέρνηση - Μπαταχτσήδες όσοι δεν πληρώνουν» (video)
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Η δικανική εκπροσώπηση του μεγάλου παρόχου σε αυτό το δικαστήριο ήταν τουλάχιστον απογοητευτική. Ακούσαμε μηδενικά νομικά επιχειρήματα και είχαμε πολλά επιχειρήματα που αναπαρήγαγαν στην ουσία τον λεγόμενο κυρίαρχο λόγο της εποχής, μεταξυ αυτών ήταν πως "αν δεν πληρωθεί η ρήτρα, θα πέσει η κυβέρνηση", γιατί θα πτωχεύσει η ΔΕΗ και επομένως από το ντόμινο των οικονομικών εξελίξεων θα έχει ως συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης», τόνισε ο δικηγόρος Μάριος Μαρινάκος και συνέχισε: «και μάλιστα επειδή ακριβώς ειπώθηκε και είχαμε την ευτυχία να έχουμε ηχογραφημένα πρακτικά, άρα είναι ακριβώς ότι είπαν οι διάδικοι, ζητήσαμε ήδη αντίγραφο των πρακτικών αυτών και με πολύ χαρά θα σας το στείλω μόλις το λάβω στα χέρια μου»

«Ένα δεύτερο επιχείρημα που ακούστηκε ήταν ότι κινδυνεύουμε να δημιουργήσουμε μία νέα γενιά μπαταχτσήδων εάν τους δώσουμε τη δυνατότητα να μην πληρώνουν. Αυτή είναι μία αναπαραγωγή της ρήσης γνωστού βουλευτή της ΝΔ που είχε προκαλέσει και πάταγο», αποκάλυψε επίσης ο Μάριος Μαρινάκος.

«Το τρίτο επιχείρημα που ακούστηκε ήταν πως για την ακρίβεια ευθύνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, κάτι που είναι προφανές πως δεν ισχύει. Δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2021 η τιμή της μεγαβατώρας ήταν 50,36 ευρώ και τον Ιούλιο του 2021, είχαμε γράψει ήδη 100% (αύξηση). Ένα χρόνο περίπου πριν τον πόλεμο. Από τον Ιούλιο του 2021, μέχρι το Νοέμβριο του 2021, γράψαμε άλλο ένα 100%. Μάλιστα η ΔΕΗ έφερε και έναν μάρτυρα για τα υπερκέρδη, για να μας πει πως η ΔΕΗ τα φέρνει ίσα βάρκα-ίσα νερά, την ώρα που εμείς με τις οικονομικές καταστάσεις του 2021, μπορέσαμε να αποδείξουμε ότι έχει μεταβιβαστικές πληρωμές ύψους 1,77 δισ. από την εμπορία στην παραγωγή», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ