Οι ΗΠΑ επιτρέπουν τη μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη

Οι ΗΠΑ σκέφτονται να επιτρέψουν στην ιταλική Eni SpA και στην ισπανική Repsol SA να μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη τον Ιούλιο, ώστε να αντισταθμίσουν τις απώλειες από το εμπάργκο στο ρωσικό αργό, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές.

Οι ΗΠΑ επιτρέπουν τη μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη
ΠΡΟΒΟΛΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άναψε στις δύο εταιρείες το πράσινο φως για την επανέναρξη των αποστολών πετρελαίου από τη Βενεζουέλα.

Παρόλα αυτά ο όγκος δεν αναμένεται να είναι μεγάλος και οποιαδήποτε επίπτωση στην τιμή του πετρελαίου, θα είναι σχετικά μέτρια, είπε μια από τις πηγές στο Reuters.

Οι εταιρείες, που έχουν κοινοπραξίες με την κρατική PDVSA της Βενεζουέλας, μπορούν να υπολογίζουν τα φορτία σε απλήρωτα χρέη και καθυστερημένα μερίσματα, υπό τον όρο ότι θα πάνε στην Ευρώπη, προσθέτει το ρεπορτάζ.

Η προσέγγιση ΗΠΑ – Βενεζουέλας που είχε ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής, έχει οδηγήσει την Ουάσιγκτον να έχει χαλαρώσει κάποιες από τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στο Καράκας, προκαλώντας θετικές δηλώσεις από τον Μαδούρο.

Σημειώνεται πως μία από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν η Ελλάδα να αναγνωρίσει ως πρόεδρο της Βενεζουέλας, τον πραξικοπηματία και φίλο ναρκεμπόρων, Χουάν Γκουαϊδό.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ