Την Παρασκευή η απόφαση για την πιλοτική δίκη ΔΕΗ-Καταναλωτών του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση του αιτήματος της ΔΕΗ στον Άρειο Πάγο για την πραγματοποίηση πιλοτικής δίκης που θα δώσει λύση στην ρήτρα αναπροσαρμογής και τι τελικά θα ισχύσει. Η απόφαση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Την Παρασκευή η απόφαση για την πιλοτική δίκη ΔΕΗ-Καταναλωτών του Αρείου Πάγου
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η απόφαση του Άρειου Πάγου για την πραγματοποίηση ή μη της πιλοτικής δίκης ,θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι.

Η ΔΕΗ κατέθεσε το αίτημα με στόχο η απόφαση να μην επιδέχεται εφέσεων μιας και αυτή θα πραγματοποιηθεί στο ανώτατο επίπεδο. Ταυτόχρονα καθυστέρησε την έναρξη της δίκης η οποία είχε προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου και αναβλήθηκε για τις 6 Ιουλίου, εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Στην συλλογική αγωγή του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) συμμετέχεουν περισσότεροι από 1.700 άτομα με τους πρώτους 1.600 να έχουν έτοιμους φάκελους από τον Μάιο, ενώ η Ένωση Καταναλωτών η Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) έχει προχωρήσει και αυτή σε συλλογική αγωγή, με άγνωστο ακόμα αριθμό συμμετεχόντων σε αυτή. Οι οργανώσεις καταναλωτών ζητούν να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος επιβολής της ρήτρας αναπροσαρμογής, όπως αυτή υπολογίζεται στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπενθυμίζουμε πως η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας έχει τοποθετηθεί με σχετική τους ανακοίνωση-γνωμοδότηση υπέρ όσων έχουν προβεί στις συλλογικές αγωγές και ενάντια στις εταιρείες ηλεκτρισμού. Η προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την διακοπή ηλεκτροδότησης, αφορά μόνο ευάλωτα νοικοκυριά συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ