Στο νοσοκομείο Λαμίας ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης

Στο νοσοκομείο της Λαμίας νοσηλεύεται ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που διανύει την 28η μέρα απεργίας πείνας του, με στόχο την εφ’ όρον απόλυσή του, την οποία δικαιούται από τον Δεκέμβριο του 2021.

Στο νοσοκομείο Λαμίας ο απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης
ΠΡΟΒΟΛΗ

Αυτή την επιλογή, με το βαθύ κίνητρο της πολυπόθητης ελευθερίας, σκοπεύω να τη στηρίξω με την ίδια συνέπεια που στήριξα τις επιλογές μου έως τώρα και για την οποία με εκδικούνται

Κατηγορήθηκε και δικάστηκε ως μέλος της οργάνωσης ΣΠΦ. Αθωώθηκε. Συνελήφθη και βασανίστηκε για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης το 2013. Οι φωτογραφίες με τα παραμορφωμένα από το ξύλο πρόσωπα των συλληφθέντων, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23 Μαΐου, δηλώνοντας:

«Μετά από 8,5 χρόνια εντός των φυλακών, μετά από όλες αυτές τις αυθαιρεσίες σε βάρος μου, αποφάσισα να δώσω ένα τέλος στην 11ετή ταλαιπωρία μου, υψώνοντας ανάχωμα στην πρακτική του προληπτικού εγκλεισμού ή αλλιώς της επιπλέον τιμωρίας της απόδρασης με νομικά παραθυράκια. Έπειτα από 5 επιπλέον μήνες προληπτικής κράτησης, ξεκινάω απεργία πείνας με στόχο την αποφυλάκισή μου.

Αυτή την επιλογή, με το βαθύ κίνητρο της πολυπόθητης ελευθερίας, σκοπεύω να τη στηρίξω με την ίδια συνέπεια που στήριξα τις επιλογές μου έως τώρα και για την οποία με εκδικούνται».

Η ανακοίνωση του δικηγόρου του, Γιώργου Καρκανιά:

«Σήμερα 19/6, ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 28η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Λαμίας. Το βάρος του είναι 57,5 κιλά, από 62,5 κιλά στις 14/6, ενώ κατά την έναρξη ήταν 73,1 κιλά, δηλαδή απώλεια του 21% του αρχικού του βάρους και το σάκχαρο 60. Η κατάστασή του είναι κρίσιμη και όσο πλησιάζει τις 30 ημέρες ασιτίας υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο απότομης πτώσης και κίνδυνος για υπογλυκαιμικό σοκ και μόνιμες βλάβες στην υγεία του. Ταυτόχρονα, υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης των οικείων του, η διοίκηση του νοσοκομείου μέχρι σήμερα δεν έχει χορηγήσει άδεια συνοδού και υπάρχει περιορισμός επισκεπτηρίων. 

Ήδη έχουν συμπληρωθεί 39 ημέρες από την συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας χωρίς να έχει εκδοθεί το βούλευμα για την υφ' όρον απόλυσή του, την οποία δικαιούται από τον Δεκέμβριο του 2021.

Ως συνήγορος του Γ. Μιχαηλίδη απευθύνω έκκληση να τελειώσει άμεσα, την Δευτέρα, η αναμονή με μία θετική απόφαση του αρμοδίου συμβουλίου
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.
Από εδώ και πέρα, κάθε μέρα που περνάει μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία του».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ