Κλείνουν τη γυναικολογική κλινική του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»

Με μεθοδευόμενες κινήσεις, η διοίκηση του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς» προχωρά στο κλείσιμο της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου.

Κλείνουν τη γυναικολογική κλινική του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς»
ΠΡΟΒΟΛΗ

«Το Νοσοκομείο έχει διαγράψει μια σημαντική και πολυετή πορεία στο χώρο της παροχής υπηρεσιών υγείας στα 45 αυτά τα χρόνια της συνεχούς λειτουργίας του. Από την εποχή εκείνη μέχρι σήμερα, πληθώρα τροποποιήσεων και συμπληρωματικών νομοθετημάτων συνετέλεσαν στη σημερινή επωνυμία του Νοσοκομείου Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών  Γ. Γεννηματάς με δυναμικότητα 710 κλινών. Ο ρόλος του Νοσοκομείου είναι πρωταγωνιστικός και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους γύρω από τους οποίους διαρθρώνεται το Εθνικό Σύστημα».

Τα παραπάνω δεν τα λέμε εμείς, αλλά η επίσημη ιστοσελίδα ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. 

Η οποία διατηρεί και γυναικολογική κλινική που -πάλι όπως αναγράφεται στη σελίδα του- ειδικεύεται στα παρακάτω:

  • Αντιμετώπιση επειγόντων γυναικολογικών περιστατικών.
  • Εκτίμηση-αντιμετώπιση τακτικών γυναικολογικών περιστατικών.
  • Προληπτικός έλεγχος γυναικολογικών νοσημάτων-συμβουλευτική.
  • Νοσηλεία γυναικολογικών νοσημάτων.
  • Χειρουργική αντιμετώπιση γυναικολογικών νοσημάτων.
  • Μετεγχειρητική παρακολούθηση περιστατικών

Οι ειδικευόμενες γιατροί λένε «όχι» στο κλείσιμο της γυναικολογικής κλινικής

«Η διοίκηση του νοσοκομείου ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ μεθοδεύει το κλείσιμο της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου. Η δικαιολογία που προβάλλουν είναι η επισφαλής λειτουργία της κλινικής μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή. Πρόκειται για υποκριτική "ευαισθησία" της διοίκησης του νοσοκομείου. Άλλωστε, η γυναικολογική κλινική δουλεύει εδώ και μήνες με ένα μόνιμο γιατρό και ένα συμβασιούχο – επικουρικό, μιας και ο διευθυντής - νόμιμα- δεν συμμετείχε στο εφημεριακό πρόγραμμα.  Επίσης είναι γνωστό ότι πάνω από 70 γιατροί έβαλαν τα χαρτιά τους στην προκήρυξη του 2020, η διαδικασία "κόλλησε" στις συνεντεύξεις με αποτέλεσμα κανείς μόνιμος γιατρός γυναικολόγος να μην έχει εμφανιστεί ακόμα στην κλινική.

Το κλείσιμο της γυναικολογικής κλινικής θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις ασθενείς του νοσοκομείου μας. Αν για οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί γυναικολογική γνώμη στις γενικές εφημερίες του νοσοκομείου θα σημαίνει ότι οι γυναίκες θα διακομίζονται με ΕΚΑΒ σε άλλο νοσοκομείο για να εκτιμηθούν εκεί και μετά να ξαναεπιστρέφουν στο νοσοκομείο μας. Όλη αυτή η διαδικασία σημαίνει χάσιμο χρόνου και ταλαιπωρία των ασθενών που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβούν απειλητικές για τις ζωές τους. Ταυτόχρονα θα σημάνει περαιτέρω επιβάρυνση των γυναικολογικών νοσοκομείων της Αττικής τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της υποστελέχωσης των χρόνων της πανδημίας.

Τέλος, το υπάρχον ιατρικό προσωπικό της κλινικής βρίσκεται στον αέρα. Κανένας σχεδιασμός δεν έχει ανακοινωθεί για το τι μέλει γενέσθαι, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν σε ανεργία οι εφτά ειδικευόμενες που στελεχώνουν την κλινική ή να υπάρξει ένα κενό στην εκπαίδευση τους. Η διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και η 1η ΥΠΕ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την κατάσταση αυτή διότι ενώ γνώριζαν εδώ και μήνες ότι μετά τη συνταξιοδότηση του διευθυντή δεν θα υπάρχει τυπικά γιατρός για να αναλάβει χρέη συντονιστή διευθυντή, δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση για να δώσουν λύση στο θέμα.

Η λειτουργία της είναι ζωτικής σημασίας για τις γυναίκες της περιοχής αλλά και των γυναικών που εργάζονται στο νοσοκομείο. Ζητάμε από το σωματείο του νοσοκομείου μας, την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ να στηρίξουν το αίτημα μας για τη συνέχιση της λειτουργίας της γυναικολογικής κλινικής. Την άμεση στελέχωση της με μόνιμο προσωπικό. Τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών που ήδη εργάζονται σε αυτήν».

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ