Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες παρουσίασαν Έλληνα "κατάσκοπο"

O Mohammed Amar Ampara παρουσιάστηκε από τις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες (ΜΙΤ), ως Έλληνας πολίτης και κατάσκοπος για λογαριασμό της ΕΥΠ. Το χρονικό όριο είναι πολύ περίεργο και για την ώρα δεν έχουμε αντίδραση από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες παρουσίασαν Έλληνα
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η ΜΙΤ κατηγορεί τον Mohammed Amar Ampara (κατά άλλους πολίτης Συρίας) πως παρίστανε τον επιχειρηματία για να κατασκοπεύσει κατά την διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία. Συγκεκριμένα πως κατέγραφε τουρκικές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και τις μετέφερε στην ΕΥΠ. Η επόμενη κατηγορία που είναι και της μοδός, είναι πως έψαχνε πρόσωπα που υποστηρίζουν την «Τρομοκρατική Οργάνωση του Γκιουλέν» (όπως αναφέρει το Αναντολού) με την καθοδήγηση της ΕΥΠ.

Ως σχόλιο, αν υπάρχει ένας λόγος για να μην πιστέψουμε την είδηση είναι πως αν η ΕΥΠ στόχευε στην αποσταθεροποίηση της Τουρκίας δεν θα το έκανε με γκιουλενιστές που είναι όλοι υπό παρακολούθηση ή στην φυλακή, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν το 2016. Άλλωστε ο ίδιος ο Γκιουλέν βρίσκεται στις ΗΠΑ, όπου απολαμβάνει προστασίας από την Κυβέρνηση Μπάιντεν. Όμως μια σύμπραξη Ελλάδας-γκιουλενιστών φαίνεται το ιδανικό σενάριο για να ανέβουν οι τόνοι στην τουρκική πολιτική σκηνή, αλλά και στην διεθνή σκηνή.

Το πιο πιθανό είναι να βγαίνει αυτή η είδηση ως ανταπάντηση στην κατηγορία Ελληνικών ΜΜΕ πως οι Τούρκοι δημοσιογράφοι διέπραξαν κατασκοπία στην Ψέριμο (συγκεκριμένα οι Αισέ Γιλντίζ και Αλί Μπαλί), καταγράφοντας στρατιωτική βάση, κάτι που επίσης παίζει στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Όλα τα τουρκικά site στηρίζουν την ίδια γραμμή, όπου στην Daily Sabbah κοσμεί την πρώτη είδηση και το ίδιο στην ηλεκτρονική έκδοση της Hurriet.

Αυτή η τεχνητή ένταση συμφέρει μόνο τις ακραίες φωνές σε Ελλάδα και Τουρκία που παλεύουν να διατηρήσουν τα ποσοστά του Κ. Μητσοτάκη και του Ρ.Τ. Ερντογάν σε υψηλά νούμερα. Αντίστοιχα τα Τουρκικά ΜΜΕ, παίζουν στην ίδια λογική πως «τις φωτιές στην Τουρκία τις βάζουν οι Έλληνες», το αντίστοιχο με τα δικά μας ακροδεξιά ΜΜΕ. Σε εμάς η είδηση ανεβαίνει με μοναδικό σκοπό, να δούμε τις επόμενες κινήσεις Ελλάδας και Τουρκίας γύρω από το ζήτημα. Κρατήστε πως με την συνταγματική αλλαγή στην Τουρκία και την μετατροπή της σε Προεδρικού τύπου καθεστώς, αυτή είναι η τελευταία φορά που ο Ερντογάν θα μπορεί να είναι υποψήφιος, εκτός αν υπάρξει και νέα συνταγματική αλλαγή εξαιτίας των... κινδύνων που αντιμετωπίζει η χώρα του!

Στα τουρκικά μέσα οι ειδήσεις είναι όλες πανομοιότυπες, καθώς όλοι αναπαράγουν την αρχική είδηση από το Πρακτορείο Anadolu.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ