Ενδοοικογενειακή αρπαγή 22χρονης: Ένα βήμα μπροστά, ένα πίσω

Μια κοινωνία κομμένη στα δύο. Εκείνη που παρακολουθεί με μισή ανάσα τις σταδιακές προοδευτικές αλλαγές στα δικαιώματα των γυναικών και εκείνη που τις κλειδώνει σε υπόγεια. Όταν δεν τις σκοτώνει.

Ενδοοικογενειακή αρπαγή 22χρονης: Ένα βήμα μπροστά, ένα πίσω
ΠΡΟΒΟΛΗ

Η υπόθεση της 22χρονης δεν είναι κάτι πρωτοφανές στην ελληνική πραγματικότητα. Οι κόρες, οι σύζυγοι, οι ερωμένες, οι σύντροφοι, είναι ιδιοκτησίες. Η ιστορία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της παθογένειας της κοινωνίας που ζούμε.

Το κορίτσι ήταν Κυριακάτικη βόλτα με τον σύντροφό της. Τον οποίο δεν ενέκριναν ο πατέρας και ο αδελφός της. Έτσι βγήκαν για κυνήγι μαζί με κάποιον ακόμα. Τους βρήκαν, και με τη χρήση λεκτικής και σωματικής βίας, την έβαλαν στο αυτοκίνητο και την πήγαν σε ένα υπόγειο στη Καισαριανή. Την κλείδωσαν και προσπάθησαν να τη μεταπείσουν, «για το καλό της».

Το κορίτσι έμεινε κλειδωμένο εκεί για ένα ολόκληρο βράδυ. Βγήκε το πρωί της επομένης, αφού, με το πρόσχημα της τουαλέτας, κατάφερε να πείσει τους δικούς της να την πάνε σε μια γειτόνισσα. Η 22χρονη κατάφερε να ειδοποιήσει τις Αρχές. Η επέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση. Ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. έφτασαν στο σημείο. Λίγα λεπτά αργότερα, πατέρας και αδερφός συνελήφθησαν. Το κορίτσι κατήγγειλε τους δικούς της και σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος τους για το αδίκημα της αρπαγής.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ