Υπόθεση Λιγνάδη: Η μέρα που η αλληλεγγύη βγήκε στους δρόμους και απαίτησε δικαιοσύνη (εικόνες)

Η Μαρία Γαλάτη κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό της τη συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα της 4ης Ιουλίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. 

Υπόθεση Λιγνάδη: Η μέρα που η αλληλεγγύη βγήκε στους δρόμους και απαίτησε δικαιοσύνη (εικόνες)
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το κάλεσμα για την πανελλαδική ημέρα δράσης για την υπόθεση Λιγνάδη υπέγραφαν οι συλλογικότητες Sabbat, Κιουρί-at, Κιλοτίνα, Σουσουράδες, Catσούλες, Witches Fight Back, Sylvia Rivera, για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride και η Συνέλευση 8 Μάρτη. 

Τα αιτήματά τους ήταν σαφή: «Απαιτούμε να κριθεί ένοχος ο Λιγνάδης. Απαιτούμε τη στήριξη των επιζώντων έμφυλης βίας, ψυχολογική, νομική, ιατρική, οικονομική. Το slut shaming, το victim blaiming, ο ακραία ομοφοβικός και σεξιστικός λόγος που χρησιμοποιήθηκαν ως τακτική "υπεράσπισης" του Λιγνάδη ήδη επανατραυμάτισαν και κακοποίησαν εκ νέου τους μηνυτές. Oμως δεν είναι μόνοι/μόνα. Στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα σε όλους/όλα τους/τις επιζώντες/επιζώντα του Λιγνάδη και απαιτούμε πραγματική δικαίωση για να μπορέσουν κάποια στιγμή να επουλωθούν τα τραύματα».

Στις 4 Ιουλίου, στο Σύνταγμα και σε πλατείες στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τις Σέρρες, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο, γράφτηκε ιστορία.

Ήταν η μέρα που η αλληλεγγύη βρήκε στους δρόμους και απαίτησε δικαιοσύνη.

Φωτορεπορτάζ: Μαρία Γαλάτη

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ