Δίκη Λιγνάδη: Αγόρευση Α. Κούγια μέρος 2ο - Ακολουθεί τοποθέτηση προϊόντος

Έχετε δει κάτι κανάλια που έχουν τις 12 ώρες τελεμάρκετινγκ, που στοχοποιούν ηλικιωμένους (με μαγικά χάπια και σούπερ μαξιλάρια) και τους πιπιλάνε το μυαλό επαναλαμβάνοντας το ίδιο και το ίδιο και το ίδιο, μέχρι να σηκώσουν το τηλέφωνο και να αγοράσουν; Αυτό τραβήξαμε δύο μέρες. Δεν αγοράσαμε.

Δίκη Λιγνάδη: Αγόρευση Α. Κούγια μέρος 2ο - Ακολουθεί τοποθέτηση προϊόντος
ΠΡΟΒΟΛΗ

Το παρόν άρθρο -σε σχέση με το προηγούμενο- δεν έχει καμία μα καμία δυνατότητα ανάλυσης, είναι υπεράνω ανάλυσης. Για πολλές ώρες (σ.σ. αντέξαμε από κοντά μέχρι τις 4 παρά το απόγευμα, μετά από το Lignadis Trial Watch) ο συνήγορος Υπεράσπισης της Κατηγορίας επαναλάμβανε το πόσο κακοί, αφερέγγυοι είναι οι μηνυτές, οι δημοσιογράφοι και οι μάρτυρες. Έκανε λόγο για το «Συνεργείο», μια φράση που έχει χροιά μαφιόζικης αμερικανικής ταινίας, το οποίο αποτελείται από τους μάρτυρες, τις πρώτες και πρώτους δημοσιογράφους που πήραν στις πλάτες τους το δύσκολο έργο της κάλυψης του ρεπορτάζ, τους δημοσιογράφους που συνέχισαν, τους συνηγόρους και εύπορα μέλη (σ.σ. ποιος έχει λεφτά από όλους αυτούς, να μας πληρώσει καμιά ΔΕΗ;).

Τα οποία έστησαν το 2020mag.gr, ναι αυτό που διαβάζετε, για να ρίξουν τον βασιλιά Λιγνάδη από τον θρόνο. Μετά από την πτώση Λιγνάδη από τον θρόνο, οι Μπιμπίλας, Λάσκος, Καρατζάς είδαν τις δουλειές τους να αυγατίζουν. Δηλαδή έχουμε μια σκευωρία που τους χωρά όλους. Έλα και εσύ στο πιο cool παρεάκι της πόλης. «Συνεργείον οι Σκευωροί». Οι δε μηνυτές είναι όλοι «βίζιτες» και μόνο η Ε. Κούρκουλα και ο Μ. Παναγιωτάκης δεν φοβούνταν ώστε να τους παρουσιάσουν ως έχουν. Με μια διαφορά: Αν η Ε. Κούρκουλα και ο Μ. Παναγιωτάκης δεν είχαν δει ΠΟΤΕ τον Δημήτρη Λιγνάδη με τους ανήλικους μηνυτές, πώς γνωρίζουν ότι είναι βίζιτες;

Καταλαβαίνετε πως το αφήγημα έχει τρύπες. Περισσότερες από Ελβετικό τυρί που το φυλάνε ποντίκια. Την Τρίτη ανέφερε πως «ο Κλέωνας Γρηγοριάδης, που ανήκει στο Μέρα25 όπως ο κ. Βλάχος, κατηγορήθηκε για αποπλάνηση ανηλίκου, του ίδιου του του παιδιού», συμπληρώνοντας πως η κατηγορία κατέπεσε, αφήνοντας να εννοηθεί πως το ίδιο θα γίνει με τον πελάτη του. Κοιταζόμασταν με έκπληξη. Δεν μπορεί να είπε κάτι τέτοιο. Και όμως, ακούσαμε καλά. Ο υπογράφων, ψυλλιασμένος πως κάτι συμβαίνει, δεν το ανέφερα με ονοματεπώνυμο, αλλά έγραψα πολιτικός της Αριστεράς. Την πρώην γυναίκα του την ανέφερε ως φανταστική γυναίκα-δυστυχισμένη γυναίκα. Δεν. Βγάζει. Νόημα. Περιμέναμε απάντηση του Κλέωνα Γρηγοριάδη για να το γράψουμε. Κάτι που έγινε.


Μήνυση καταθέτει ο Κλέων Γρηγοριάδης στον Αλέξη Κούγια - Τη συνυπογράφουν η πρώην σύζυγός του και η κόρη τους


Σήμερα μάθαμε πως «Η υποκρισία του #metoo και του ΛΟΑΤΚΙ είναι πως κατηγορούν τον πελάτη μου για όλα αυτά που κάνουν κάθε μέρα. Είναι επιλογή. Είναι επάγγελμα». Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «Είναι δικαίωμά μου να μη θέλω ο πατέρας μου είναι ο Γιώργος και η μητέρα μου ο Κίτσος». Ο Αλέξης Κούγιας είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Προφανώς στην περίπτωση που ανέφερε τον Κ. Γρηγοριάδη ήθελε να δείξει πως μπορεί να κατηγορηθούν αθώοι από «πληγωμένους και πικραμένους», όπως συνηθίζει να λέει. Στη δεύτερη περίπτωση, έκανε αυτή τη δήλωση στη λογική: «Αυτοί βιάζονται όλη την ώρα. Δεν ξέρετε τι συμβαίνει;». Όπως οι Πακιστανοί που τους απήγαγε η CIA από την Ελλάδα και εδώ μας λέγανε πως «απάγει ο ένας τον άλλον». Λες και είναι έθιμο. Στην τρίτη περίπτωση, πόνταρε σε τυχόντα συντηρητικά αντανακλαστικά των ενόρκων και δικαστών, παρότι δεν υπάρχει νόμος τεκνοθεσίας από άτομα του ίδιου φύλου στην Ελλάδα. 

Ανέφερε 2 και 3 φορές πως οι βιασθέντες δεν βρίσκονται καν στην αίθουσα. Οι μηνυτές λοιπόν στέκονταν ανάμεσά μας. Η Έδρα, τακτικοί και ένορκοι, τους θυμάται. Τους βλέπουν. Δεν ξεχνιούνται αυτές οι μαρτυρίες και τα πρόσωπα. Τους κοιτάζουν στα μάτια. Και να μάθετε και κάτι. Τα δύο από τα τέσσερα άτομα μηνυτές ή μάρτυρες κατηγορίας είναι μωρά. Είναι τα πιο γλυκά στην εμφάνιση παιδιά του κόσμου. Baby face μωρέ, πως το λένε; Στην ηλικία που είναι σήμερα. Οι δημοσιογράφοι του 2020mag.gr σήμερα συζητούσαμε πώς να έμοιαζαν τόσα χρόνια πριν. Αυτό ήταν το σοκ μας.

Σε άλλα νέα, μέχρι και γιατί δεν διαχωρίστηκαν οι κατηγορίες για να δικαστεί ο Λιγνάδης για την υπόθεση της Επιδαύρου στο αρμόδιο ΜΟΔ ζήτησε. Φαντάζεστε τη δίκη στην Κόρινθο; Κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΕΗ Σ. Μπιμπίλα, τον Γραμματέα του ΣΕΗ Α. Λιάσκο και τον Καρατζά πως η καριέρα τους γνώρισε άνθιση μόλις έφυγε από την μέση ο Δ. Λιγνάδης. Μα ρε παιδιά, αφού την Τρίτη είπατε πως ο Λιγνάδης δεν είχε καμία εξουσία. Πως γίνεται να μην έχει καμία εξουσία και μόλις φεύγει από την μέση, να δημιουργείται κενό εξουσίας; Αποφασίστε!

Στόχος όμως δεν είναι οι τακτικοί δικαστές: Είναι οι ένορκοι. Οι ένορκοι, για κακή του τύχη, παρότι οι περισσότεροι ένορκοι στα δικαστήρια μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά, είναι όλοι νέοι, όλοι άτομα της κοινωνίας που ζούμε. Του σήμερα. Όμως στηρίζει όλη την υπεράσπιση στους ενόρκους, προσπαθώντας να τους κάνει να ξεχάσουν τον Εισαγγελέα που μίλησε με σαφήνεια για όλα και τους συνηγόρους της Υποστήριξης της Κατηγορίας που μίλησαν και αυτοί 3 δικασίμους πριν. Με εξαίρεση τον συνήγορο Γιάννη Βλάχο που μίλησε την Τρίτη για μόλις 2μιση ώρες.

Η τακτική λοιπόν είναι: Θα σας κάνω τα μυαλά σούπα. Θα επαναλαμβάνομαι μέχρι να ματώσετε από τα αυτιά. Μέχρι να κοιμηθείτε στο έδρανο. Μέχρι να ξεχάσετε και το πού μένετε. Μεταξύ μας, ως στρατηγική δεν είναι κακή. Δεν μπορεί να αντιπαρέλθει όλες αυτές τις μαρτυρίες. Έχει έναν πελάτη να αθωώσει. Την ίδια στιγμή επιτίθεται σε όλους και στα πάντα. Μόνο τη γάτα που... βίαζε ο γάτος στην απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη δεν έχει φέρει. Η προσπάθεια λοιπόν είναι όλοι να ξεχάσουμε τα πάντα μέσω της πολυλογίας και της επανάληψης. Μια Alt Right τακτική, αυτοί κακό-εμείς καλό, που πιάνει όμως μόνο στα χαμηλότερου εκπαιδευτικού επιπέδου στρώματα. Όπως έγινε εν πολλοίς και στο πρώτο μέρος της αγόρευσης την Τρίτη. Η τακτική είναι την απόφαση να την πάρετε Τρίτη πρωί που ο κόσμος θα είναι στις δουλειές του. Μη μαζευτείτε όλοι οι φωνακλάδες έξω από το ΜΟΔ.

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι την ατάκα πως ο Δημήτρης Λιγνάδης γράφει βιβλίο για να γυριστεί ταινία. Μπορεί να το είπε για να αναρωτιούνται οι ένορκοι ποιος θα παίξει τον ρόλο τους, πως αν πάρουν την σωστή απόφαση για τον πελάτη του, θα τους γράψει η ιστορία. Όμως η αλήθεια είναι πως η ιστορία τους έχει γράψει ήδη. Το μόνο που μένει την Τρίτη 12 Ιουλίου, είναι η απόφασή τους σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλουν να τους γράψουν. Με τον φερόμενο και ακόμα κατηγορούμενο ως κατά συρροή βιαστή ή με τους φερόμενους ως επιζήσαντες; Εκεί σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ