Να είστε αγαπημένοι: Πως ο Μ. Βορίδης “έδωσε” με άνεση Α.Γεωργιάδη και Μητροπολίτη Σεραφείμ

Το μόνο που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς για την Ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, είναι πως είναι βαρετοί. Σε έρευνα της Ελίζας Τριανταφύλλου για το Inside Story, το Γραφείο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ενημέρωσε πως “για την πολιτογράφηση του κ. Αγιαβέφε υπήρξε εισήγηση από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ.Γεωργιάδη, με την εκτίμηση ότι αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας”. 

Να είστε αγαπημένοι: Πως ο Μ. Βορίδης “έδωσε” με άνεση Α.Γεωργιάδη και Μητροπολίτη Σεραφείμ
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα συνελληνικά μαχαιρώματα δεν σπανίζουν στον χώρο της κεντροδεξιάς και της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Πάντοτε οι έλληνες της δεξιάς και της άκρας δεξιάς πρώτα επιθυμούσαν να ισχυροποιήσουν την δύναμή τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον και μετά να κάνουν μια πιο mainstream καριέρα, όμως ειδικά οι Γεωργιάδης και Βορίδης έχουν μεγάλο παρελθόν. Ποιός ξεχνάει άλλωστε το κορυφαίο μαχαίρωμα του Άδωνη Γεωργιάδη, “Ναι ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΝ πράγματι, άλλο Χουντικός όμως άλλο Ναζί” που γκρέμισε τις όποιες ελπίδες του Μ.Βορίδη για ένα πιο καθαρό πολιτικό μέλλον και εκτόξευσε τις μετοχές του στον χώρο της Κεντροδεξιάς. 

Αυτή φαίνεται ήταν η στιγμή του Μ.Βορίδη να πάρει το αίμα του πίσω. Η απάντηση στην δημοσιογράφο Ε. Τριανταφύλλου που ερευνούσε το ζήτημα της πολιτιγράφησης του Γιασάμ Αγιαβέφε ήταν η εξής:

“Σήμερα το απόγευμα 8 Ιουλίου 2022 λάβαμε με email από το Γραφείο Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη διευκρινίσεις σχετικά με την πολιτογράφηση του Γιασάμ Αγιαβέφε.

Μεταξύ άλλων το ΥΠΕΣ αναφέρει:

  • Για την πολιτογράφηση του κ. Αγιαβέφε υπήρξε εισήγηση από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, με την εκτίμηση ότι αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας δια της διενέργειας επενδύσεων που θα πραγματοποιήσει ο συγκεκριμένος, η οποία προφανώς στηρίχθηκε και στο οικονομικό του μέγεθος αφού ήταν στην λίστα Forbes. Περαιτέρω, υπήρξε αίτηση από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος μνημονεύει δωρεές που έχει ήδη πραγματοποιήσει ο πολιτογραφούμενος προς την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και φιλανθρωπικά ιδρύματά της.
  • Σε σχέση με την ποινική του κατάσταση, προσεκομίσθη βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι δεν έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για τα αδικήματα που περιγράφει το άρθρο 5 παρ. 1β του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ενώ περαιτέρω προσεκομίσθη αντίγραφο του ποινικού του μητρώου αλλά και πιστοποιητικό μη υπάρξεως εκκρεμών ποινικών διώξεων. Τέλος, με την απόφαση 1568/2019 το Ε’ Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε τη μη έκδοση του κ. Γιασάμ Αγιαβέφε στην Τουρκία κατ’ εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης με το σκεπτικό πως αποδείχθηκε ότι ο εκζητούμενος είναι χριστιανός στο θρήσκευμα και μέλος ομάδας αντιφρονούντων προς το πολιτικό καθεστώς της Τουρκίας και πως, αν επιτραπεί η έκδοση του καταζητούμενου στην Τουρκία, είναι πιθανό να διωχθεί για τα πολιτικά του φρονήματα και να υποβληθεί σε μεταχείριση αντίθετη προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ολόκληρη η απάντηση του Γραφείου Τύπου για τους λόγους της πολιτογράφησης και τις δωρεές, βρίσκεται εδώ.

Μια ακόμη επιτυχία της συνδέλφου ήταν πως αποκάλυψε πως ο Γιασάμ Αγιαβέφε κατείχε ελληνικό διαβατήριο 2 τουλάχιστον χρόνια πριν την τιμητική του πολιτογράφηση, κάτι που δεν απαντήθηκε ούτε από τον ίδιο, ούτε από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όμως, επειδή η κα Ε. Τριανταφύλλου και το μέσον της έκαναν όλη αυτή την έρευνα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το άρθρο, με όλες τις αποκαλύψεις: Η τιμητική πολιτογράφηση Τούρκου «σωτήρα» του ΕΣΥ

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ