Παγκόσμια Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA): «Είμαστε εξοργισμένοι με την αποφυλάκιση του βιαστή Λιγνάδη - Στηρίζουμε τους ηθοποιούς στον αγώνα τους»

Με δημόσια ανάρτησή της, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ηθοποιών στηρίζει τον αγώνα των ηθοποιών στην Ελλάδα για δικαιοσύνη, ενάντια στη σκανδαλώδη αποφυλάκιση του καταδικασμένου πρωτοδίκως βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη.

Παγκόσμια Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA): «Είμαστε εξοργισμένοι με την αποφυλάκιση του βιαστή Λιγνάδη - Στηρίζουμε τους ηθοποιούς στον αγώνα τους»
ΠΡΟΒΟΛΗ

Τη σαφέστατη στήριξή της προς τους ηθοποιούς στην Ελλάδα και στον αγώνα τους για δικαιοσύνη εξέφρασε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA), μέσα από ανάρτησή της όπου αναφέρει τα εξής:

FIA is Outraged with decision of court to release convicted rapist Dimitris Lignadis (former director of National Theatre of Greece).

We support actors in Greece in their fight for justice: standing with the Greek unions for the arts and Hellenic Actor's Union.

Η FIA είναι εξοργισμένη με την απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει τον καταδικασθέντα βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη (πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου).

Στηρίζουμε τους ηθοποιούς στην Ελλάδα στον αγώνα τους για δικαιοσύνη: στεκόμαστε δίπλα στα ελληνικά σωματεία για τις τέχνες και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ποια είναι η FIA

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ηθοποιών (FIA) είναι μια καθιερωμένη, συνδικαλιστική οργάνωση.

Ιδρύθηκε το 1952 από την Equity στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Syndicat Français des Artistes-Inteprètes στη Γαλλία.

Η FIA γρήγορα καθιερώθηκε ως μια αξιόπιστη φωνή για επαγγελματίες ερμηνευτές πέρα από τα εθνικά σύνορα. 

Οι ιδρυτές της FIA σύντομα συνειδητοποίησαν ότι τα επαγγελματικά ζητήματα που επηρεάζουν τους ερμηνευτές θα ξεπερνούσαν όλο και περισσότερο τα εθνικά σύνορα, απαιτώντας διεθνείς λύσεις που προκύπτουν από τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών σωματείων καλλιτεχνών.

Στο επίκεντρο του έργου της FIA, από την αρχή, ήταν η δέσμευση για την προώθηση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για τους ερμηνευτές σε όλο τον κόσμο.

Μετά από περισσότερα από 60 χρόνια και μια ιδιότητα μέλους εξαπλωμένη σε όλες τις ηπείρους, η FIA έχει γίνει μια πραγματικά παγκόσμια συνδικαλιστική ομοσπονδία.

Ακολουθήστε την FIA στο Twitter

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ