62η μέρα απεργίας πείνας για τον Γ. Μιχαηλίδη - Θα τον αφήσετε να πεθάνει επειδή πρέπει να τον αποφυλακίσετε;

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου. Σήμερα συμπληρώνει 62 μέρες. Τέσσερις λιγότερες από εκείνες που στέρησαν τη ζωή του θρυλικού Μπόμπι Σαντς, του τελευταίου απεργού πείνας που αφέθηκε να λιμοκτονήσει το 1981 στην Ευρώπη. Η Μάργκαρετ Θάτσερ μπορεί να έμεινε ασυγκίνητη, αλλά ο θάνατός του θεωρείται η πιο μελανή στιγμή της πρωθυπουργικής θητείας της.

62η μέρα απεργίας πείνας για τον Γ. Μιχαηλίδη - Θα τον αφήσετε να πεθάνει επειδή πρέπει να τον αποφυλακίσετε;
ΠΡΟΒΟΛΗ

Οι σύντροφοι του Γιάννη Μιχαηλίδη ενημερώνουν για τη σημαντική επιδείνωση της υγείας του:

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης σήμερα συμπληρώνει 62 μέρες απεργίας πείνας, δίχως να έχει γίνει δεκτό το αίτημά του. Η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία στο να σηκωθεί από το κρεβάτι, να σταθεί όρθιος, να διαβάσει και να γράψει, οι πόνοι στον σπλήνα και στη χολή γίνονται ολοένα και πιο έντονοι, ενώ έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δυσκολεύεται να πίνει πολύ νερό.

Το σωματικό του βάρος έχει αγγίξει τα 54,1 κιλά. Έχοντας ξεκινήσει την απεργία πείνας απ' τα 73 κιλά, έχει χάσει πλέον 19 κιλά, δηλαδή το 26% του αρχικού σωματικού του βάρους. Η μεγάλη του πίεση είναι 9 και η μικρή 6, ενώ το ζάχαρό του μετρήθηκε στα 67. Έχοντας χάσει πάνω από το 25% του αρχικού σωματικού του βάρους, και ενώ οι δείκτες της υγείας του συνεχώς επιδεινώνονται, οι πιθανότητες για μόνιμη σωματική βλάβη είναι πλέον ιδιαίτερα αυξημένες.

Αυτή τη στιγμή, ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στα όρια του υπογλυκαιμικού σοκ και οι γιατροί αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να πέσει σε κώμα. Το κράτος και οι δικαστικές αρχές παίζουν με τη ζωή και την ακεραιότητα του αναρχικού Γιάννη Μιχαηλίδη.

Επαναλαμβάνουμε από την προηγούμενη ενημέρωση πως τα λευκά του αιμοσφαίρια έχουν πέσει τόσο κάτω από το κατώτερο φυσιολογικό όριο (τιμή: 2.43 με όρια 4.60-10.2 K/μL), οδηγώντας σε ανοσοανεπάρκεια. Τα αιμοπετάλια επίσης καταμετρούνται πολύ χαμηλότερα από το κατώτερο φυσιολογικό όριο (τιμή: 90 με όρια 142-424 K/μL), και η Θρομβοπενία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές και απειλητικές εσωτερικές αιμορραγίες.

Με βάση τις τελευταίες ιατρικές εξετάσεις του και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, κινδυνεύει από βαριά οστεοπόρωση, ενώ ήδη ο ίδιος αισθάνεται πόνο στις αρθρώσεις. Επιπλέον παρουσιάζει έντονο πόνο στο στήθος στην παραμικρή προσπάθεια κίνησης. Έχει ήδη πιθανά μόνιμο νευρολογικό πρόβλημα στους οφθαλμούς, καθώς η νευρολογική εξέταση έδειξε διπλωπία σε ακραίες θέσεις λόγω έλλειψης θρεπτικών. Οι τελευταίες ακτινολογικές εξετάσεις και η εξέταση υπερήχου (στις 18/7) έδειξαν πως τα όργανα που διατρέχουν πλέον άμεσο κίνδυνο μόνιμων βλαβών είναι η χολή και ο σπλήνας, με το τελευταίο να αντιμετωπίζει επιπλέον επιβάρυνση, καθώς ο Γιάννης έχει εκ γενετής μεσογειακή αναιμία (θαλασσαιμία).

Τέλος, υπάρχει έντονος πόνος στον αριστερό νεφρό. Σε όλα τα παραπάνω δε βοηθούν οι αυξημένες διαταραχές του ύπνου του, και σίγουρα ο χώρος αισθητηριακής απομόνωσης στον οποίο βρίσκεται και που οδηγεί στη σχεδόν ολοκληρωτική απουσία δυνατότητας στήριξης, φροντίδας και παρακολούθησης από τους οικείους του και την προσωπική του ιατρό.

Κράτος που εκδικιέται ή κράτος δικαίου;

Οι απορριπτικές αποφάσεις και προτάσεις ως τώρα, καθώς και το ότι το συμβούλιο ορίστηκε σε ημερομηνία όπου ο σύντροφος θα βρίσκεται στις 64 μέρες απεργίας πείνας, δείχνει εξώφθαλμα πως το κράτος και η αστική δικαιοσύνη έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Εξοντώνουν, βασανίζουν και εξωθούν στον θάνατο έναν αναρχικό αγωνιστή, ενώ αποφυλακίζουν καθάρματα δολοφόνους και βιαστές όπως τον Κορκονέα, τον Φιλιππίδη, τον Χορταριά, τους Λεβέντηδες και τον Λιγνάδη.

Η δικαιοσύνη είναι ταξική, και είναι δική μας ευθύνη να φέρουμε τη δικαιοσύνη στους δρόμους, ενώνοντας τις δυνάμεις μας και παλεύοντας έμπρακτα για τον τερματισμό της εξόντωσης του Γιάννη Μιχαηλίδη. Να συσπειρωθούμε και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αποφυλάκιση του συντρόφου μας. Να στηρίξουμε και να πλαισιώσουμε τα καλέσματα αλληλεγγύης των ερχόμενων ημερών:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Σάββατο 23/7, 17:00, Θεατράκι Στρέφη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Κυριακή 24/7, 20:00, Προπύλαια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: Δευτέρα 25/7, 11:00, Εφετείο Λαμίας

Προειδοποιούμε τις δικαστικές αρχές και καθιστούμε σαφές πως η αργοπορία της απόφασης ή και η πιθανότητα απορριπτικής απόφασης από το συμβούλιο της Λαμίας, ισοδυναμούν με κρατική δολοφονία του αναρχικού συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Τονίζουμε λοιπόν εμφατικά το βάρος της ευθύνης που βαραίνει τη συγκεκριμένη απόφαση και τον χρόνο λήψης της.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

email συνέλευσης :

Το αίτημά του

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ζητά να ισχύσει ο νόμος και στην περίπτωσή του. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, τον ποινικολόγος Θόδωρο Μαντά: «Στο πρόσωπο του εδώ και 62 μέρες απεργού πείνας δοκιμάζονται, όχι μόνο οι ανθρώπινες αντοχές, αλλά και οι αντοχές ενός κράτους δικαίου», αναφέρει ο δικηγόρος ενόψει της κρίσης του Συμβουλίου εφετών Λαμίας στις 25 Ιουνίου, για την αίτηση να αποφυλακιστεί με όρους.

Η ιστορία του

Το 2013, ο Γιάννης Μιχαηλίδης βασανίστηκε από την Αστυνομία για τη ληστεία στο Βελβεντό και έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς απ’ όσους τον βασάνισαν και τον διαπόμπευσαν.  Κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας επειδή πήρε περιπολικό για να διαφύγει τη σύλληψη. Καταδικάστηκε σε 11 χρόνια επιπλέον φυλάκιση για κατοχή φυσιγγίων, παρότι την ευθύνη γι’ αυτά ανέλαβε επώνυμα άλλος. Στερήθηκε για μήνες την ελευθερία του, κατηγορούμενος για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του. Κατηγορία για την οποία αθωώθηκε.

Ο δικηγόρος του αναφέρει:

«Καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 47 ετών και 8 μηνών, εκ των οποίων εκτιτέα τα 20 με συγχωνευτική απόφαση του Δ’ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Κρατήθηκε από την 1η/2/2013 έως την 7η/6/2019 και από την 29η/1/2020 έως σήμερα, ήτοι 8 έτη και 10 μήνες πραγματικής κράτησης.

Έχει συμπληρώσει τις τυπικές προϋποθέσεις για την υφ’ όρον απόλυσή του, καθώς έχει εκτίσει τα 3/5 του συνόλου της ποινής συνυπολογιζομένων των ευεργετικών ημερομισθίων και το 1/3 του πραγματικού χρόνου έκτισης παραμένοντας εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Όσο είναι κρατούμενος έχει πραγματοποιήσει ευεργετικά υπολογιζόμενα ημερομίσθια (1594 ημέρες), τα οποία συνίστανται σε εργασία εντός του σωφρονιστικού καταστήματος και σε φοίτηση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχοντας περάσει επιτυχώς 52 μαθήματα από το σύνολο των 107 μέσα σε ένα ακαδημαϊκό έτος. Αυτή τη στιγμή απομένουν 15 μόλις μαθήματα για τη λήψη του πτυχίου. Έκανε χρήση μάλιστα άνω των 200 εκπαιδευτικών αδειών και δεν προέβη σε καμία έκνομη ενέργεια.

Με την απόλυσή του έχει φροντίσει να έχει νόμιμη και γνωστή κατοικία και εξασφαλισμένη εργασία σε τομέα συναφή με τις σπουδές του (μελισσοκομία).

Καθώς πληροί τις προϋποθέσεις άσκησε νομότυπα την αίτησή του περί υφ’ όρον απόλυσης ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας, η οποία απερρίφθη.

Κατόπιν έφεσης του Μιχαηλίδη κατά του ανωτέρω βουλεύματος εκκρεμεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 25/07/2022.

Επί του παρόντος ο Ιωάννης Μιχαηλίδης τελεί σε καθεστώς απεργίας πείνας για χρονικό διάστημα 61 ημερών (χθές) και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο, με το αίτημα της αποφυλάκισής του, όπως δικαιούται βάσει του Ποινικού Κώδικα».

Οι αξίες και οι κατακτήσεις ενός κράτους Δικαίου παραβιάζονται συστηματικά. Τον επικείμενο θάνατο του Μιχαηλίδη θα χρεωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας.

Ακολουθήστε το 20/20 Magazine στο Google News, στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
ΠΡΟΒΟΛΗ